Ak Parti'li Demir, Heyelan Bölgesini İnceledi

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, önceki gün Cide'de yaşanan heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.

  • 632
Ak Parti'li Demir, Heyelan Bölgesini İnceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da sağanak yağış ve havaların ısınmasıyla birlikte karların erimesi sonucu birçok ilçede heyelanlar meydana geldi. Özellikle sahil bölgesinde etkili olan heyelanlar Cide ve Doğanyurt ilçesinde de büyük oranda maddi hasara yol açtı. Heyelan olan bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Cide ve Doğanyurt ilçelerini gezdi. Burada yöre halkıyla bir araya gelen Murat Demir, heyelandan zarar gören vatandaşların istek ve taleplerini dinleyerek çözümü noktasında girişimlerde bulunacağını söyledi.

Vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılacağını söyleyen Murat Demir, heyelandan zarar görün köylerin, köprülerin ve yolların onarılması için ellerinden gelen çabayı göstereceğini kaydetti. Doğanyurt’a bağlı İlyasbey köyü ile Baltacı Köyü mevkisinde selden dolayı zarara uğrayan bölgeleri ziyaret ettiklerini ifade eden Murat Demir, Cide-Doğanyurt arasında selden zarar gören köprü ve arazileri yerinde gördüklerini kaydetti.

Şuanda öncelikli sorunlarının başında sahil yolu üzerinde Çayyaka Köprüsünün olduğunu söyleyen Murat Demir, “Çayyaka Köprüsü, selden dolayı büyük zarar görmüş ve tehlike arz ediyor. Zemine basan ayakları artık boşa çıkmış. Konu hakkında Karayolları ile istişare ederek biran önce çözüm bulunması için gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.

Çayyaka Köprüsüne yakın bir zamanda çözüm bulamadıkları taktirde yaşanabilecek ikinci bir sel felaketinde Çaycuma Köprüsüne benzer bir felaketle karşılaşabileceklerini anlatan Demir, “Bu yüzden Çayyaka Köprüsünün, ikinci bir selde Çaycuma köprüsü felaketine dönüşmemesi için acil önlem alınması gerekiyor. Bizde, bu konuda Karayolları ve DSİ ile görüşerek, gerekli çalışmaların biran önce atılmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Bunun yanı sıra Cide Kaymakamlığı ile Kastamonu İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin, DSİ 23. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerle birlikte heyelan bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Demir, şöyle konuştu: “Yürütülen çalışmalar hakkında en kısa sürede bilgilendirme yapılacak. Şuanda hasar tespit çalışmaları sürüyor. Özellikle bir kez daha üzerinde durarak söylüyorum, Çayyaka Köprüsü, Cide-İnebolu karayolu üzerinde çok tehlikeli bir durum arz ediyor. Çayyaka Köprüsüne en kısa sürede çözüm bulmamız gerekiyor.”

(İHA)