AK Parti'li Uluay: 'Siyasi bağımsızlık için 'EVET' demeliyiz'

16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandum sonrasında gerçekleştirilecek anayasa değişikliğinin Türkiye'de pek çok şeyi değiştireceğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, anayasa değikliğinin kabul edilmesiyle hükümetlerin daha da bağımsızlaşacağını söyledi.

  • 645
AK Parti'li Uluay: 'Siyasi bağımsızlık için 'EVET' demeliyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye referanduma giderken siyasi partiler de çalışmalarını biraz daha hızlandırdı. Referandum çalışmalarının çok önemli bir süreci yaşattığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, insanların hala referandum ile ilgili soru işareti yaşadığını belirtti.

Sahaya inerek referandum çalışmalarını başlattıklarını söyleyen Halil Uluay: “Sahaya kısa bir süre önce inmemize rağmen gördük ki insanlarımız anayasa değişikliği sürecini tam olarak kavrayamamışlar. Dolayısıyla bu süreci tam olarak kavrayamadıkları için de tercihleri ‘hayır’ yönünde oluyor. Ama vatandaşlarımıza bu değişikliğin faydalarını, neleri değiştireceğini iyi anlattığımız zaman tercihleri ‘evet’ yönünde değişiyor. Bir sloganların arkasına sığınarak yapılan bir hayır propagandası var. Bizim yapmamız gereken sloganların arkasına sığınarak hayır dedirtmeye çalışanları bertaraf etmemiz gerekiyor. Bu yüzden kendimizi iyi anlatmamız gerekiyor. Zaten bu sadece bizim teklifimiz değil. AK Parti’nin getirmiş olduğu istikrar ortamı insanları hayır demeye sevk ediyor. Bizim oluşturduğumuz 15 yıllık istikrar ortamı insanların oy kullanım tercihini etkiliyor. Çünkü bizim derdimiz AK Parti döneminde bir şeyler olsun, yeni anayasa ile AK Parti bir şeyler elde etsin değil. Bizim isteğimiz koalisyonların ortadan kalkmasıdır. Bizden önceki dönemde böyle bir teklif gelse yüzde 90 ile kabul edilirdi” dedi.

Koalisyon dönemlerine göndermede bulunan Uluay, o dönemlerde yaşananların hala dün gibi hatırlandığını kaydetti. Batılı ülkelerin veya sermayedarların bazı milletvekillerini etkileyerek hükümeti düşürme yoluna gittiklerini vurgulayan Uluay: “Bu ülkede çok şeyler yaşandı. Bunları tekrar anlatmaya gerek yok. Sermayedarların hükümet üzerindeki etkilerinin neler olduğunu da biliyoruz. Bu teklif ile hükümetin bağımsızlaşacağını inanıyoruz. Bu güne kadar yapılan reformlara karşı çıkanlara baktığımızda yapılan reformlara en çok onların sahip çıktığını görüyoruz. Bu anayasa değişikliği hayata geçtiğinde vatandaşlarımız tarafından kısa sürede kabul edilecektir” diye konuştu.

Kazım BOLAT