AK Parti'li Uluay'dan dikkat çekici açıklama!

Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay 'Uluslararası güç odaklarının oyuncağı olmamız için çalışmalıyız' dedi.

  • 1135
AK Parti'li Uluay'dan dikkat çekici açıklama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Anayasa değişikliği Halk Oylaması öncesinde çalışmalarını sürdüren AK Parti İl Başkanlığı Salı Pazarı’nda vatandaşlarla bir araya gelerek referandumda ‘evet’ oyu için destek istedi. İl Başkanı Uluay, ülke olarak bir dönüm noktasında olduklarını söyledi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Buluşması" etkinliğinde konuşan AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin birçok alanda fayda sağlayacağını söyledi.

Ülke olarak önemli bir sürecin eşiğinde olduklarını ve bir dönüm noktasının yaşadıklarını ifade eden AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, ülkelerin yönetim şekillerini belirledikleri bu tür fırsatların her zaman ele geçmeyeceğini vurguladı.

Anayasa değişikliği halk oylamasının parti meselesi olmadığının, devlet meselesi olduğunun altını çizen AK Parti İl Başkanı Halil Uluay: “16 Nisan’da AK Parti ile beraber vatanını ve milletini seven herkes referandum sürecinde ‘evet’ diyecekler. Peki, ‘evet’ bu ülkeye ne getirecek? AK Parti’nin 15 yıllık iktidarında çizmiş olduğu istikrar ‘evet’ diyen insanların kafasını karıştırıyor. Ülkenin yönetimi milletimizin seçeceği Cumhurbaşkanının oluşturacağı kabineye geçecek. Ufak dokunuşlarla ayağımızdaki prangalardan kurtulmaya çalışıyoruz” dedi.

“ULUSLARARASI GÜÇ ODAKLARININ OYUNCAĞI OLMAMIZ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”
Cumhurbaşkanlığı Halk Oylaması’nın AK Parti’den sonra ülkeyi yönetecek olan hükümetlerin paniklemesin diye geldiğini ifade den Uluay: “Cumhurbaşkanı yüzde 51 ile seçilecek ve ondan sonra hiçbir ülke seni dağıtırım, düşürürüm diyemeyecek. Hiçbir gazete manşeti panikletemeyecek. Bizim burada ki amacımız vatan, millet meselesi. Dünyanın başına bela olmuş uluslararası güç odakları her ülkeyi belirli yöntemlerle etkileri altına almışlar. Dünya ile artık top oynar gibi oynuyorlar. Sayın cumhurbaşkanımız ve önderliğinde bu siyaset birçok ülkeye de örnek olacak. Birçok ülke de bizimle beraber bu uluslararası güç odaklarının oyununda olmaktan inşallah kurtulacaktır. Bizim burada ki temel amacımız uluslararası güç odaklarının oyuncağı olmaktan kurtulmaya yöneliktir. AK Parti’nin önünü açan bir anayasa ile insanların karşısına çıkmış değiliz. Öyle olsa başta MHP olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşları hiç birisi arkamızda olmazdı. Buradan vatan millet meselesi olduğu için evet için çalışmanızı istiyoruz. Herkesin bir görev yapması gerekiyor. Herkesin vatanına karşı görevini ifa etmesi için sizlerden ricamız 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun olumlu oy çıkması ve bu sistemin değişmesi için, uluslararası güç odaklarının oyuncağı olmamız için çalışmalıyız. Komşularınızdan başlayacaksınız, yakınınızdan başlayacaksanız. Hiç kimseyi kırmadan, dökmeden ikna edeceksiniz. ‘Hayır’ diyen vatan haini olduğu için hayır demiyorlar. Birçoğu tepki olsun diye ‘hayır’ diyor. Ne için ‘hayır’ dediğini bilmiyor. Bizim anlımız ak, vicdanımız rahat. 15 yıldır insanlarımızın karşısına vatana ihanet edecek bir proje ile çıkmadık, bugün de çıkmıyoruz, bugünden sonra da çıkmayacağız. Nasıl çocuğumuzun rızkı için çalışıyorsak, çocuğumuzun geleceği için de bu referandum da beraber inşallah çalışacağız. 17 Nisan’da yeni bir ülkeye, yeni bir devlete, yeni bir sisteme uyanacağız. Avrupa ülkelerinin tamamı nerdeyse bu ülke neticesindeler hepsine karşı dik duracağız. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile övünüyoruz. Bizde kendi dik duruşumuzu göstereceğiz. Hiçbir şey yapamıyorsak en azından 3-5 kişiyi ikna edeceğiz. Bizde kendi vicdanımızı, kendi dik duruşumuzu göstereceğiz” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT