Ak Partili Uluay 'Barınma Sorunu Çözülüyor'

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay, Kastamonu'da özel yurtların Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlanmasıyla birlikte barınma sorunun çözüleceğini söyledi.

  • 393
Ak Partili Uluay 'Barınma Sorunu Çözülüyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uluay, AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan seçim beyannamesini de değerlendiren AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay, seçim beyannamesinin açıklanmasıyla birlikte seçim sürecinin resmen başlayacağını belirterek, “Seçim beyannamemizin içeriğinden anladığımız kadarıyla da zaten partimiz, uzun zamandır yoğun bir çalışma içerisindeydi. Çalışmaları, ciddi manada somutlaştırmışlar. Ülkenin önünü açacak projeleri biraz daha somut bir şekilde kamuoyu ile paylaştılar. AK Parti iktidara geldikten hemen sonra hedeflerini 2023 ve 2071 olarak belirledi. Bunların biraz daha somutlaştırılması gerekiyordu. 7 Haziran’da somutlaştırma, belki de yeteri kadar yapılamadı. Fakat 1 Kasım seçimlerinde biraz daha bu tür konular somutlaştırıldı. İnşallah 1 Kasım seçimleri, öncelikle Kastamonu’muza, ülkemizi ve hatta tüm dünya ülkelerine hayırlı olmasını diliyorum. 7 Haziran seçimleri sonrasında AK Parti dışındaki diğer partiler, iktidar gibi hiç niyetlerinin olmadığını göstermiş oldu. Ana muhalefet partisi olma hususunda yarıştıklarını gördük. İnşallah bu seçimlerde halkımız, AK Parti’yi tek başına iktidara getirerek ülkenin önünü açacaktır. 7 Haziran seçimlerine kadar yaklaşık 12 yıllık süreçte AK Parti’nin oluşturmuş olduğu istikrar ve güven ortamı vesilesiyle 1 Kasım’dan sonra ülkenin önünü açacak projelerle daha somut ilerleriz. 7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti’nin dışındaki partilerin, göstermiş olduğu tavırları halkımız çok iyi biliyor. Bu yüzden halkımızda, 1 Kasım’da diğer partilerin göstermiş oldukları tavır karşısında onlarda tavrını gösterecektir. Allah’a şükür milletimizin hem basireti hem de feraseti ciddi manada yüksektir. Bu basiret ve ferasetle 1 Kasım seçimlerini bekliyoruz. Seçim beyannamesi bizleri heyecanlandırdı. Toplum nezdinde de olumlu tepkilere yol açtı” dedi.

Kastamonu’da 7 Haziran seçimlerinden sonrada hizmetlerin hızla devam ettiğini aktaran Uluay, “Kastamonu Üniversitesinden okulların açılmasıyla birlikte ciddi manada yurt sorunu yani barınma sorunu ortaya çıktı. Kastamonu’ya yapılan özel yurtların Kredi Yurtlar Kurumu ile anlaşma aşamasındalar. Büyük oranda yurtlarla KYK arasında anlaşma sağlandı. 2 bin 700’lerde olan yurtlar, yenileriyle birlikte 6 bin 100’e çıkacak. Şu anda kamuoyunda misafirhane veya tesislerde bir süredir barındırdığımız öğrenciler, yeni yapılacak anlaşmalarla en geç 1 ay içerisinde KYK’nın kapasitesinin 6 binin üzerine çıkmasıyla odalarına kavuşacaklar. KYK’nın bu konudaki gelişmeleri aynı zamanda Kastamonu’da istisna olacak. Bu sayede KYK’da yaklaşık 50’ye yakın personel istihdam edilecek. Bu yüzden yurtlar, hem istihdam açısından hem de öğrencilerin barınması açısından Kastamonu’da büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Yurtlara sağlanacak istihdam konusunda üzerlerinde büyük bir baskının bulunduğunu söyleyen Uluay, “Fakat KYK’nın yurtlara alınacak istihdam konusunda kura çekimi ile alım yapacak. Burada biz, hiçbir şekilde müdahil olamayacağız. Bununda böyle bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Mevsim şartlarının artık kış ayına dönmesiyle birlikte inşaat ve asfalt çalışmalarının biraz yavaşlayacağını ifade eden Uluay, şöyle konuştu: “Özellikle asfalt çalışmaları yavaşlayacaktır. Mevsim şartları elverdiği taktirde çalışmalar tamamlanacak. Ayrıca Kastamonu’da alt yapı ve içme suyu açısından kırsalda sorunların birçoğunun çözülmesiyle yeni yıla da gireriz”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)