Akgöl'e Ziyaretçi Akını

Hanönü ilçesi'ne 25 kilometre uzaklıkta bulunan, eşsiz güzellikteki Akgöl ziyaretçi akınına uğruyor.

  • 835
Akgöl'e Ziyaretçi Akını
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hanönü, Ayancık ve Boyabat sınırları içinde bulunan ve bin 300 metre yükseklikte eşsiz güzellikteki Akgöl çevre il ve ilçelerinden gelen vatandaşlar tarafından ziyaret edildiğini söyledi.

Uçar, Hanönü-Ayancık yolunun 21. kilometresinden ayrılan yoldan 5 kilometre içeride bulunan Akgöl’ün bozulmamış bitki örtüsü ve büyüleyici manzarası ile doğa meraklılarının ilgisini çektiğini, mesire yeri olarak ta kullanılan bu alanda sandal gezintisinin de yapılabildiğini belirtti. Etraftaki sık köknar ve çam ormanları ile çevrili, iki çayın birleşerek oluşturduğu Akgöl'ün ortalama 3 dönüm alanı kapladığını anlatan Uçar, "Günübirlik piknikçilere ve doğa turizmi yapmak isteyenlere, eşsiz güzelliğiyle farklı alternatifler sunan bir alan. Ziyaret gelen konuklarına dere ve kuş sesleri arasında huzurlu bir ortamda dinlenme imkanı da veriyor" dedi.

Akgöl’ün Doğa fotoğraflarının en güzel çekilecek bir yer olduğunu ifade eden Uçar, yeşil ile sarının, mavi ile grinin bir arada bulunduğu bir eşsiz güzellikte olduğunu kaydetti.

EMRE YILMAZ (İHA)