'AKP'den Hesap Sormak İçin Oy İstiyoruz'

Emin Çınar, AK Partililerden hesap sormak için milletvekilliği seçimlerinde oy istediklerini söyledi.

  • 1036
'AKP'den Hesap Sormak İçin Oy İstiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Çınar, Rüya Düğün Salonunda yapılan MHP 13’üncü Olağan Genel Kongresinde yaptığı konuşmada, TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’ye yüklendi. Çınar, seçimi kazanan hangi arkadaş olursa olsun kol kola yürüyerek çalışacaklarını belirterek, “Bu kongrenin kaybedeni olmayacak. Kazananı Türk Milliyetçileri olacak” dedi.


Kastamonu’da yaşadıklarını ve yüce divan oylamasında Komisyon Başkanının Kastamonulu bir milletvekilli olduğunu hatırlatan Çınar, “Biz, Kastamonu’da yaşıyoruz. Hepimizin üzerinde büyük bir sorumluluk, büyük bir vebal var. 7 Haziran’da Kastamonulular olarak, bizlerin üzerine daha fazla bir vebal düşüyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatan, milli değerleri hırpalayan ve adı yolsuzluk ile rüşvetle anılan 4 tane bakanın aklanması noktasındaki komisyonda Hakkı Köylü başkanlık etmesi münasebetiyle biz, MHP’liler iktidara gelip Kastamonu’nun o kalesi Allah’ın nasip ederse o yüce divanda tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap sormak için Kastamonulu hemşerilerimiz olarak AK Parti’ye dün oy veren hemşerilerimizdan MHP’ye 7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimlerinden oy istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin AK Parti döneminde gerilediğini ve değerlerini kaybedecek duruma geldiğini ifade eden Çınar, “Türk Bayrağı’nın harlandığını, PKK terörünün serbestçe dolaştığını, AK Parti kadrolarının masa başı iş yaptığını söyledi. Çınar, “Tüyü bitmedik yetimin hakkını korumak, yenilen hakkını hesabını sormak için MHP olarak bu görevlere talip olduk. AK Parti iktidarında devletin her noktasında üniter devletin çivisi çıkarılıyor. Önümüze koydukları çözüm süreci değil. PKK terörünü içimize salma süreci ama Allah onlara bu fırsatı vermeyecek çünkü MHP’yi karşılarında bulacaklar” diye konuştu.  Türkiye’de yaşayan vatandaşların durumunun da hiç iç açıcı olmadığını belirten Çınar; “Emeklimiz perişan bir halde. Asgari ücretle çalışana verilen ücret 950 TL. Evliliklerde 3 çocuk isteniyor. İktidar asgari ücretle 3 çocuk geçindirmenin muhasebesini yapmak zorunda. Her ilde üniversite açmak güzel. Ama ortada kalan birçok mezun var. Atama bekleyen birçok mezun var. Böyle de bir gerçeği yaşıyoruz” diye konuştu.

Çınar, AK Parti iktidarı döneminde ülkede birçok olumsuzluğun ardı ardına geldiğini belirterek, şunları kaydetti: “AK Parti hükümeti yeni Türkiye hedefi dedi. Yeni Türkiye’de iş kazalarında birincilik var, Yeni Türkiye’de asgari ücret ile geçinemeyen aileler var, yeni Türkiye’de atanamayan öğretmenler var, can çekişen esnaflar var, adaletsiz yargı sistemleri var, hakkın aranmadığı bir süreç var. Ama bir de bu gerçeklikleri ortadan kaldıracak olan tek bir irade var. O da yürekleri bir arada olan MHP’dir. Bu sebeple hangi parti için çalışmış olursa olsun kime oy vermiş olursa olsun gelecek nesillere aydınlık Türkiye için MHP iktidarında buluşalım diyoruz”

Vedat İKİZOĞLU / İHA