AKUT Kastamonu açılıyor

Türkiye'nin ilk arama-kurtarma derneği olan AKUT, ülke geneline yayılmış ekip ağına bir yenisini daha ekliyor.

  • 1557
AKUT Kastamonu açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AKUT Kastamonu, 16 Nisan 2021 Cuma günü saat 15.00’te Kastamonu Belediyesi’nde düzenlenecek imza töreninin ardından resmen açılıyor.

AKUT Arama Kurtarma Derneği, 25 yıldır ‘’Karşılıksız Yardımseverlik’’ ve ‘’Gönüllülük’’ ilkeleriyle ülkemiz ve insanımız için çalışmalarını sürdürüyor. Bu süre içerisinde AKUT, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen 3 bin 718 operasyonda 3 bin 37 kişiyi, bin 538 hayvanı kurtarmış ve 452 cansız bedeni ise tahliye ederek sağlık ekiplerine teslim etti.

AKUT’un bugün ülke genelinde bulunan 28 ekibine bir yenisi daha katılıyor. AKUT Kastamonu’nun açılışı, 16 Nisan 2021 Cuma günü saat 15.00’te Kastamonu Belediyesi’nde yapılacak imza töreniyle gerçekleştirilecek. Açılışta Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu ve AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı tarafından bir işbirliği protokolü imzalanacak.

Ferdi Kargılı’nın ekip lideri olarak yetkilendirildiği AKUT Kastamonu, gönüllü alımına da hemen başlayacak. Başvuru yapan gönüllüler, oryantasyon eğitiminin ardından deprem ve diğer doğal afetlerde, dağlarda ve diğer zorlu doğa koşullarında doğru ve etkin arama-kurtarma faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere çeşitli eğitimler alacak. Teorik eğitimler online olarak, uygulamalı eğitimler de pandemi koşulları elverdiği ölçüde yüz yüze yapılacak.

Gönüllü adayları www.akut.org.tr adresinde bulunan “Gönüllü Ol” bölümünden online başvuruda bulunabilecek.