Alman çift bisikletle dünya turunda

Almanya'nın Münih kentinden bisikletle Singapur'a gitmek amacıyla yola çıkan 2 Alman, Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

  • 2645
Alman çift bisikletle dünya turunda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Almanya'nın Münih kentinden bisikletle Singapur'a giden 2 Alman, Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde konakladı.

Almanya'da bir otelde çalışan Marcel Muss (34) ile çocuk bakıcılığı yapan kız arkadaşı Christina Wilden (23), yaklaşık 4 ay önce bisikletle dünya turuna çıktı.

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde mola veren ikili, Belediye Parkı'nda çadır kurarak geceyi burada geçirdi.

Muss, yaptığı açıklamada, arkadaşı ile değişik ülkeleri görmek ve bu ülkelerin insanlarını yakından tanımak amacıyla Singapur'a kadar uzanan dünya turuna çıktıklarını söyledi.

Avusturya, Slovenya, Bosna Hersek, Makedonya ve Yunanistan gibi ülkeleri geçerek Türkiye'ye ulaştıklarını belirten Muss, buraya kadar 4 bin 500 kilometre pedal çevirdiklerini anlattı.

Türkiye'de sahil yolunu takip ederek Gürcistan, Azerbaycan, İran, Türkmenistan, Tacikistan ve Çin üzerinden Singapur'a varacaklarını aktaran Muss, toplam 18 bin kilometre yol gideceklerini kaydetti.

Wilden ise pek çok ülkeden geçtiklerini, birçok insanla karşılaştıklarını dile getirerek, "Türk halkı her görüşe açık, cana yakın, misafirperver ve güler yüzlü. Türkiye'de sadece trafikten etkilendik." dedi.

Muss ve Wilden, daha sonra Sinop'a doğru yola çıktı.