Amatör Spor Haftası etkinleri başladı

Amatör Spor Haftası etkinlikleri açılış programı Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

  • 1861
Amatör Spor Haftası etkinleri başladı

3-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni yapıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törene, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, okul müdürleri, sporcular ve antrenörler katıldı.

Amatör Spor Haftası'nda düzenlenecek olan faaliyetlerle farkındalık oluşturularak, halkımıza düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması sağlanacak.

"Çeşitli etkinliklerle kutlanacak"

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, "Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ortaklaşa olarak vatandaşlarda düzenli fiziksel aktivite oluşturmasını özendirmek amacıyla düzenlenen ve ülke genelinde 3-9 Ekim tarihleri arasında yapılan Amatör Spor Haftası ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak." dedi.

"Sporun birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz"

Asrak, "Özellikle gençlerimizin de zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç olan spor, bu hafta etkinlikleri boyunca sevdirilerek yapılması sağlanacak. Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedefimizdir. Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz." diye konuştu.

İlimizde de sporla birçok zorluğun üstesinden gelinebileceğini belirten Reşat Asrak, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Yine gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumları sponsorluk yapmaya teşvik ederek, spor bilinci ve kültürünü toplumumuzun her kesimine yayabiliriz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde Kastamonu'da spor hak ettiği yeri her geçen gün alıyor ve her hanede spor yapan kişi sayısı giderek artıyor." şeklinde konuştu.

"Sayımız her geçen gün artıyor"

2012 yılında 7 bin 771 olan lisanslı sporcu sayısının, 2022 yılı itibariyle 37 bin sporcu sayısına ulaştığını söyleyen Asrak, "İl spor merkezleri yaz ve kış spor okullarımızda yükselen grafiği göz önünde bulundurduğumuzda sporcu sayımız her geçen gün katlanarak artmaktadır. 2011 yılında 738 olan yaz spor okulları öğrenci sayımız son 10 yılda toplam 40 bin sayısına ulaşarak il ve ilçelerimizde hedeflerine ulaşmıştır. İl Müdürlüğümüzün Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ve il genelinde toplamda 142 spor kulübümüzün de katkıları ile Kastamonu'muz spor yapan bir kent haline dönüşmüştür. İlimizde artık her branşta spor yapabilecek antrenör ve mekana sahibiz. İl merkezinde 30, il genelinde toplam 67 tesisimizle, spor yapmak ve spora destek olmak isteyen tüm kesimlerin hizmetindeyiz. Yapımı şu an hızla devam etmekte olan ve artık sona yaklaşan Kadı Dağı Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi tamamlandığında yine siz değerli halkımızın hizmetinde olacaktır. Bilhassa son 3 yıl içerisinde spor tesisi olmayan ilçelerimizin tamamında Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Bakanımızın, Sayın Milletvekillerimizin, Sayın Valimizin, Sayın Belediye Başkanımızın gayretleri doğrultusunda ilimizdeki ilçelerin tamamında spor tesisleri ya tamamlandı ya tamamlanmak üzere. Allah'ın izniyle inşallah amatör spora, amatör spor yapmak isteyen gençlerimizin spor yapabileceği tesisler noktasında gerek Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı tesislerimiz gerek diğer kurumlarımızda bilhassa milli eğitimdeki tesislerimiz amatör sporcuların her daim hizmetinde. Biz biliyoruz ki insanlarımız spor yapmak istiyor. Onların spor yapabileceği imkanlar da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve spor kulüplerimizin imkanları dahilinde gerçekleştiriliyor. Tesislerimizin kullanımları sonucunda ulusal ve uluslararası dalda başarı elde ederek ilimizi ve tabii bizleri onurlandıran sporcularımızın olması ve bu başarının giderek katlanması ayrı bir mutluluk kaynağımızdır. Sporcularımıza, antrenörlerimize, gençlerimize ve halkımıza sporla dolu bir hafta diliyor, Amatör Spor Haftasını yürekten kutluyorum."

Törende, Kastamonu Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri büyük alkış topladı.  

Toplu fotoğraf çekimi ile tören son buldu.

Amatör Spor Haftası etkinleri başladı
Amatör Spor Haftası etkinleri başladı
Amatör Spor Haftası etkinleri başladı
Amatör Spor Haftası etkinleri başladı
Amatör Spor Haftası etkinleri başladı
Amatör Spor Haftası etkinleri başladı
Amatör Spor Haftası etkinleri başladı
Amatör Spor Haftası etkinleri başladı
Amatör Spor Haftası etkinleri başladı
Amatör Spor Haftası etkinleri başladı