Ankara'dan Kastamonu'ya yardım yolculuğu

Başkentli gönüllüler Kastmonu'daki bir okulu restore ederek öğrencilerin eğitim hayatına renk kattı.

  • 2121
Ankara'dan Kastamonu'ya yardım yolculuğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazi Üniversitesi Yardım Gönüllüleri Topluluğu, Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Kışla köyünde bulunan Ertürk Yöndem Yatılı Bölge Okulunda tadilat yaptı.

Ankara'dan otobüsle yola çıkan 45 kişilik gönüllü ekibi Kastamonu'ya ulaşarak önce okulu ziyaret etti. Ardından restorasyon için kolları sıvayan gönüllüler, okulu baştan aşağı yeniledi. Okulun iç ve dış cephelerini boyayan topluluk üyeleri daha sonrasında okulun dışını çeşitli motifler çizerek süsledi. Boyama işlemleri sürerken bir yandan da dışarı çıkarılan tüm sınıf sıraları zımparalanarak verniklendi. Sıhhi tesisat ve elektrik tesisatını komple değiştiren gönüllüler, tüm prizleri de yeniledi. Sıraların işlemleri tamamlanınca tekrar sınıflara yerleştirildi ve perdeleri de yenilenen sınıflar güzel bir görünüme ulaştı. Okulda kütüphane de kuran topluluk, Ankara'dan getirdiği kitapları burada öğrencilerin kullanımına sundu. Fen laboratuvarı malzemesi de götürülen okulda bulunan tüm bilgisayarlara format atılarak kullanılabilir hale getirildi.

"Gönüllü olmak, zorunlu olmadan sorumlu olmaktır"
Çocuklar için eğitim, sağlık, eğlence gibi her alanda etkinlikler yapmayı kendilerine sorumluluk edindiklerini belirten Yardım Gönüllüleri Topluluğu Başkanı Emrah Altuntaş, "Burada çok güzel ve anlamlı olacağını düşündüğümüz bir çalışma gerçekleştirdik. Öğrenciler, çocuklar bizim geleceğimizdir, bu yüzden onlar için yapılacak en ufak bir katkı geleceğimiz için atılmış bir adımdır. Bizler çocuklar için her zaman taşın altına elimizi koymak için çaba gösteriyoruz. Umarım Kastamonu'daki bu öğrenciler de yarın bizleri daha iyi bir geleceğe taşımak için bu okulu en iyi şekilde kullanır. Şunu belirtmek isterim ki, gönüllü olmak, zorunlu olmadan sorumlu olmaktır. Dileyen herkes bize ulaşabilir. Son olarak bize destek olan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Uslan başta olmak üzere, akademik danışmanımıza, Kastamonu Üniversitesine ve öğrencilerine, ayrıca boyalar konusunda sponsor olan Polisan'a ve diğer giderler konusunda destek veren Ünsped ve Gümrük Ticaret Uzmanları Derneğine teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.