Araç Çayı rekreasyon ihalesi

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Araç Çayı üzerinde bir tersip bendi, estetik taşkın koruma tesisi ve rekreasyon işlerinin proje ihalesinin DSİ 23. Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından 30 Mayıs'ta yapılacağını bildirdi.

  • 563
Araç Çayı rekreasyon ihalesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, Karabük'ün bulunduğu konumdan dolayı yağışların yoğun olduğu dönemlerde sel ve baskın tehlikeleriyle karşı karşıya geldiğini belirtti.

1998'de Karabük'te sağanak yağmurdan Araç Çayı'nın taştığını hatırlatan Uysal, şunları kaydetti:

"Valilik binamız, birçok ev ve iş yeri su altında kalmıştı. Yapılacak Araç Çayı ve Karıt Tersip Bendi ile rekreasyon işleri kapsamında hem sel ve taşkınlar önlenecek hem de vatandaşımız hoşça vakit geçirecekleri bir alana sahip olacak. Rektörlüğüm döneminde Türkiye Kano Federasyonu tarafından kano yarışları düzenlenmesini sağlayarak ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek Araç Çayı'nın önemine dikkat çekmeye çalıştım. Milletvekili olunca da ısrarla takip ettiğim Karabük'ümüzün içinden geçen ve bugüne kadar faydalanamadığımız hayallerim olan Araç Çayı için proje ihalesine çıkılmıştır."

Proje ile Araç Çayı'nın tabanı ve yanlarının doğal taşlarla kaplanacağını belirten Uysal, çayın içerisine çeşitli boyutlarda gölcükler, çayın etrafına da yürüyüş ve bisiklet yolları yapılacağını kaydetti.

Çayın etrafına vatandaşların oturacağı bank ve kamelyaların yerleştirileceğini aktaran Uysal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Işıklandırma ve tüm peyzaj çalışmaları ile Araç Çayı örnek gösterilecek bir proje olacak. Karabük'ümüz her şeyin en iyisini hak ediyor, bizler de en iyi hizmeti kıymetli vatandaşlarımıza sunmak için çalışıyoruz. Karabük'ümüze güzellikler katmaya devam edeceğiz. Bu projenin hayat bulmasından ve Karabük'ümüze değer katacak olmasından dolayı başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere Devlet Su İşleri Genel Müdürümüz Murat Acu ve DSİ 23. Bölge Müdürümüz Hayrettin Baysal'a şükranlarımı sunuyorum. Karabük'ümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."