Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu için seferberlik!

Araç'ta sosyal ve ekonomik hayata canlılık katan ve ilçede pek çok yönden önem arz eden Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu için Araç Belediye Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

  • 1081
Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu için seferberlik!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya AK Parti Araç İlçe Başkanı Yüksel Özdemir, CHP İlçe Başkanı Ümit Kurtoğlu, MHP İlçe Başkanı Sami Savukçam, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatif Başkanı Sinan Yetgin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hikmet Koçoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Aydın, İşadamı Adem Özdemir, müteahhit Cengiz Pamukcu, Muhasebeci Necmi Kütükçü, Belediye Başkan Yardımcısı D. Mehmet Bezirganoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Süleyman Yazkan ve İsmail Büyükkasapbaşı katılım gösterdi.

İlçedeki siyasi parti temsilcileri, işadamları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılım gösterdiği toplantının ana gündem maddesini ise Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu oluşturdu.

Toplantıda konuşan Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, “Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulunun Araç için son derece önemli bir konu olduğunu, ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatında hayati bir yer tuttuğunu ifade ederek en başta okulun ilçeye kazandırılması için nasıl mücadele verdiysek ve bunu başararak açılmasını sağladıysak, şu anki durumda da okulun yaşatılması ve geliştirilmesi içinde ciddi bir gayret göstermemiz gerekiyor, bu yönde de ilk ve en önemli aşamalardan biri okulun yerleşkesinin satın alınarak okula kazandırılmasıdır. Hali hazırda Orman Genel Müdürlüğüne ait olan yerleşkenin satın alınarak Kastamonu Üniversitesi Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokuluna verilmesi, okulun gelişmesi, kalkınması ve büyümesi açısından çok önemlidir. Bu yüzden bu konuda şartları değerlendirelim, plan ve programımızı yapalım ve ne yapılması gerekiyorsa yine hep birlikte beraberce bu yönde gayret gösterelim” dedi.

Daha sonra karşılıklı fikir alışverişleri ve konunun değerlendirmelerinin yapıldığı toplantıdan bu konuda birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi, izlenecek yol haritasının belirlenmesi, ilk etapta Kastamonu Üniversitesi Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Yaptırma, Yaşatma ve Geliştirme Derneği adlı yeni bir dernek kurulması kararlaştırılarak, derneğin kurucular kurulu üyeleri tespit edildi. Kurulması kararlaştırılan Derneğin Kurucular Kuruluna Abdullah Aydın, Cengiz Pamukcu, Süleyman Yazkan, Tevfik Özdemir, Adem Özdemir, Sami Savukçam ve Necmi Kütükçü seçildiler. Siyasi parti temsilcisi, işadamı ve sivil toplum örgütü üyesi ilçedeki değişik katmanlardan bir araya gelen derneğin ilk etaptaki hedefinin Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu yerleşkesinin Orman Genel Müdürlüğünden alınarak Kastamonu Üniversitesine kazandırılması olduğu belirtildi.

İlhan YAZAN