'Aracım takip ve taciz edildi'

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, aralarında yönetici kimliği taşıyan bazı AK Partililerin aracını takip ve taciz ettiğini söyledi.

  • 1586
'Aracım takip ve taciz edildi'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimine iki gün gibi kısa bir süre kala aralarında yönetici kimliği taşıyan bazı AK Partililerin aracını takip ve taciz ettiğini açıkladı.

Dün gece saat 02.00 sularında parti binasından evine gitmek üzere ayrıldığında, aracının seçim sonuçlarını hazmedemeyen AK Partililer tarafından ısrarla takip ve taciz edildiğini belirten Hasan Baltacı, "Dün gece saat 02.00’de parti binasından ayrıldıktan sonra, aracım seçim sonuçlarını hazmedemeyen AK Parti militanlarınca ısrarla takip ve taciz edildi. İktidarın gölgesi altında yaptıkları her şeyi mubah gören bu şehir eşkıyalarıyla elbette yargı önünde hesaplaşacağız. Onlara talimat veren ağababalarını tanıyor, biliyoruz. Kararlıyız. Bu ülkeyi hakla, hukukla, adaletle buluşturmaya kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında bir açıklamada CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin’den geldi.

Milletvekili Hasan Baltacı’nın aracına yönelik takip ve taciz öncesinde AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü’nün organize edip kışkırttığı ve öncülük ettiği bir grubun CHP Kastamonu İl Başkanlığı binası ve Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Koordinasyon Merkezi önünde gerginlik çıkarmaya çalıştığını belirten Hikmet Erbilgin, "Dün AK Parti İl Başkanının organize edip kışkırttığı ve öncülük ettiği bir güruh önce il binamızın önünde toplanarak gerginlik çıkarmaya çalışmış, sonra Kılıçdaroğlu Gönüllüleri ofisinin önünde tahriklerine devam etmiştir. Sağduyulu tavrımız nedeniyle istediğini elde edemeyenler gece 02:00’de evine gitmek için partimizden ayrılan bu memleketin evladı Milletvekilimiz Hasan Baltacı’yı, plakaları bizde olan araçları ile takip ederek tehdit ve tacize yeltenmişlerdir. Milletin iradesine karşı yapılan bu pervasız girişim için ilgililere bilgi verilmiştir. Bilinmelidir ki bu şehir eşkıyalarına karşı tutumumuz nettir. Milletvekilimize bizim Hasan’a karşı yapılan bu millete, Kastamonu’ya karşı yapılmıştır. Bu kötülüğe karşı dimdik duracağız. Bu nefreti bitireceğiz.” diye konuştu.

Milletvekili Hasan Baltacı’nın şikâyeti üzerine aracını takip ve taciz edenlerle ilgili Kastamonu Emniyet Müdürlüğü’nün soruşturma başlattığı öğrenildi.