Arılı Kovan Destekleme Başvuruları

'Arılı Kovan' desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler 01 Haziran- 10 Temmuz 2015 tarihleri arasında başvuru yapmaları gerekiyor.

  • 691
Arılı Kovan Destekleme Başvuruları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arılı Kovan Destekleme Başvuruları Başladı

Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi, sağlıklı üretimin arttırılması ve sürdürülebilirliğin sağlanması, yerli hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi, kayıt sistemlerinin güncel tutulması, hayvancılık politikalarının etkinliğinin arttırılması ve hayvan hastalıklarıyla mücadele için yetiştiricilerin desteklenmesi için hayvancılık desteklemeleri kapsamında uygulanmakta olan “Arılı Kovan” desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimizin 01 Haziran- 10 Temmuz 2015 tarihleri arasında İl/İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekmekte olup, başvurular aşağıda belirtilen esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecek.

(1) Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az 30, en fazla 1000 adet arılı kovana sahip yetiştirici/üretici örgütü üyesi arıcılara, aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde arılı kovan başına destekleme ödemesi yapılır.

(2) AKS bilgilerini güncelleyen arıcı, destekleme ödemesinden yararlanmak için, arılığın bulunduğu ilin il/ilçe müdürlüğüne 1/6/2015-10/7/2015 tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgelerle şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütü aracılığı ile başvuruda bulunur;

a) Dilekçe,
b) Arıcı kayıtlı olduğu il/ilçe dışında müracaat ediyorsa arı konaklama belgesi ve Yurt İçi Hayvan Sevklerine Mahsus Veteriner Sağlık Raporu, kayıtlı olduğu il içinde gezginci arıcı olması durumunda ise Veteriner Sağlık Raporu yerine işletme tescil belgesi.

(3) Desteklemeden faydalanacak arıcının, işletmesinin ikamet ettiği ilde kurulmuş yetiştirici/üretici örgütü üyesi olması zorunludur. Ancak, kayıtlı olduğu ilde kurulmuş herhangi bir yetiştirici/üretici örgütü olmaması durumunda komşu ildeki yetiştirici/üretici örgütüne kayıt olması gerekmektedir.

(4) Arıcı, kovan tespitlerini dilekçe verdiği il/ilçe müdürlüğüne süresi içinde yaptırmak zorundadır.

(5) Desteklenecek arılı kovanlar plakalı ve AKS’ye kayıtlı olmalıdır.

Çiftçilerimize önemle duyurulur.