Arpacıoğlu istifa etti

Kastamonuspor 1966 kulüp başkanı Salim Arpacıoğlu başkanlık görevinden istifa etti.

  • 926
Arpacıoğlu istifa etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arpacıoğlu yaptığı açıklamada; "2014 yılından beri yönetiminde bulunduğum Kastamonuspor 1966 Kulübü’nde, 2018 yılı şubat ayında, başta Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın isteği üzerine, Vali Yaşar Karadeniz ve Milletvekilli Hakkı Köylü’nün de bulunduğu toplantıda kulüp başkanlığı görevini üstlendim. 10 Mart 2018 tarihinde yapılan olağanüstü kongremizde iş adamlarından oluşan 30 kişilik yeni bir yönetim oluşturarak çalışmalarımıza başladık

2’nci Lig’de şampiyon olmanın kolay olmayacağı, başarıya ulaşmanın daha kurumsal bir yapıdan geçtiği düşüncesiyle kulübümüzde yenilikler yaptık. Kulüp binamızda eksik gördüğümüz noktalarda yaptığımız çalışmalarla tesisimizi daha modern hale getirdik. Yanı sıra Kastamonu’da ilk kez Akademi Ligleri’nde mücadele edecek bir yapıyı kurduk ve İnşallah sezon sonuna kadar belirlemiş olduğumuz genç futbolcularımızı  A takıma kazandırmayı hedefledik.

İlimizi başarıyla temsil etmek adına başarılı, karakterli, kendini ispat etmiş oyuncuları kulübümüze katmayı planladık. Bu doğrultuda sıfırdan bir takım kurarak, tüm kulüplerin almak istediği futbolcuları iki yıllığına bonservisi ile transfer ettik. Transferde maliyete de çok önem vererek, teknik ekip başta olmak üzere, mücadele ettiğimiz lige oranla orta maliyette bir takım oluşturduk.

Bu süreçteki mali giderlerimizi yönetim kurulunun destekleri, federasyondan gelecek ücretlerin temliği karşılığında kullanılan kredi, iş adamlarından aldığımız stadyum reklam desteği, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın önemli destekleri, şahsım ve çevremdeki iş adamı arkadaşlarımın desteğiyle maddi manevi büyük fedakarlık ve özveriyle karşıladık. Bu güne kadar da yönetim kurulumuzla görevimizi başarı ile yürüttük.

Kurduğumuz takımımızla ligin ilk devresini geride bıraktığımız süreçte başarılı işlere imza attığımızı düşünüyorum. Süper Lig tecrübesi olan, 30 bin taraftarın desteğini alan takımlara karşı mücadele ederek takımımızı şampiyonluk yarışına soktuk.

Bilindiği üzere ilk devrenin sonunda takımımız grupta ilk 5 takım arasına adını yazdırmıştır. İkinci yarı fikstür avantajı göz önüne alındığında, şampiyonluğa en yakın üç takım içerisinde olduğumuz ortadadır.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonuspor’a başkan olursam şahsıma desteğinin tam olacağının sözünü vermişti. 2014 yılından bu yana olduğu gibi bu güne kadar imkanları dahilinde maddi manevi desteğini esirgemeyerek verdiği sözleri yerine getirdi. Bu desteklerin yanı sıra yönetim kurulumuzda aktif görev alan arkadaşlarımız ile şahsi imkanlarımızı da kullanarak takımımızı bu günlere kadar başarıyla taşıdık. Ülkemizdeki döviz artışı nedeni ile ekonomideki sıkıntılar tüm kesimleri etkiledi. Sıkıntılı dönemlerin başlaması ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş kulübe destek vermek istese de, bu konuda zorlandığını gözlemledim ve şahsi imkanlarımızı da kullanarak bu günlere kadar kulübümüzü hiçbir şekilde sıkıntıya düşürmeden devreyi tamamladık. Görevi üstlendiğimiz günden bu güne gelir-gider bilançosunu da ölçülü bir şekilde tutarak, kulübümüzü iyi bir seviyede tuttuk.

Ligde ilk devrenin tamamlanmasının ardından, 21 Aralık Cuma akşamı yönetim kuruluyla yaptığımız toplantı neticesinde de herhangi bir destek alabileceğimiz durumun ortaya çıkmadığını, siyasilerimizin, bürokratlarımızın ve şehrin dinamiklerinin tam desteği olamadan, hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaşmanın zor olduğunu ve günümüz ekonomik sıkıntıları göz önüne alındığında iş yoğunluğum ve kısıtlı imkanlarımla Kastamonuspor 1966’yı başarıya taşıyamayacağımı öngörerek camianın yeni bir heyecan yakalaması ve takımın önünü açma düşüncesiyle Kastamonuspor 1966 Kulüp Başkanlığı görevimden bugün itibarı ile istifa ettiğimi tüm kamuoyuna bildiririm.

Verdiğim bu kararın, en kötü ihtimalle, ilk devrede topladığı puanı ile sezon sonunda ligde kalma durumunu zaten garantilemiş olan takımımız için daha hayırlı olacağını ve kulübe zarar vermeyeceğini düşünüyorum.

Her ne kadar Kastamonuspor1966 kulüp başkanlığını bırakmış olsam da, kendi yaşadığım sıkıntıları unutmayacağımı, Kastamonuspor’un yönetimini üstlenen yöneticilere her zaman elimden gelen maddi manevi desteği vereceğimi buradan bildirmek istiyorum.

Bundan sonra da bu görevi üstlenecek, Kastamonuspor’u sahiplenecek ve İnşallah şampiyonluğa taşıyacak yürekli insanlara başarılar diliyorum. Gösterdiğimiz özverili çalışmalarla sahip çıkıldığında bu takımın şampiyon olacağına inancım tamdır.

Bu vesileyle yönetimde bulunduğum ve başkanlık yaptığım süre boyunca, yaşadıklarım doğrultusunda naçizane görüşümü de bildirmek istiyorum. Memleketimizi temsil eden Kastamonuspor1966 daha çok sevilmeli, daha çok sahiplenilmelidir. Yanı sıra kulübe en azından yiyecek, içecek, maaş, konaklama ve günlük giderlerini karşılayacak kalıcı bir gelir kaynağı yaratılmalıdır. Bunu yapmanın kulübe daha yararlı olacağını düşünüyorum. Kalıcı gelir kaynağı yaratıldığında, desteklerin zamanında alınamaması ve sekteye uğraması durumunda dahi kulüp, olası zorlu süreçlerde boşluğa düşmeyecektir. Bunu sağlayacak olan yine siyasilerimizdir, bürokratlarımızdır. Kısa vadeli hedefler ve desteklerle değil uzun vadeli planlamalarla daha sağlıklı ilerleyeceğimiz kanaatindeyim.

Taraftarımız da daha çok fedakarca sahiplenmeli ve destek vermelidir. İlimizi daha iyi temsil eden bir futbol takımı olması için sevgi, sahiplenme, destek ve birlik beraberlik olmazsa kurulan takımlardan başarı beklemek yerinde olmayacaktır.

Kastamonuspor Kulübü Başkanlığı görev sürem boyunca bize destek veren başta Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’a, vekillerimize, Kastamonu Valimize, yönetim kurulumuza, teknik ekibimize, futbolcularımıza, personellerimize, taraftarımıza, yerel basınımıza, paydaş kurum ve kuruluşlarımıza, çevremde bulunan arkadaşlarıma, dostlarıma bu zamana kadar Kastamonuspor’un başarısı için mesai harcayan ve bize maddi manevi destek olan herkese teşekkür ediyorum.”