160 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını dolandırıcılara verdi

Kastamonu'da kent merkezinde ikamet eden iki kişi, 160 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını dolandırıcılara kaptırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan vatandaşlar, karakola giderek şikayetçi oldu.

  • 2292
160 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını dolandırıcılara verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da kent merkezinde telefon dolandırıcıları bir günde 160 bin TL değerindeki ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı. Kendilerine hedef seçtikleri iki yaşlı vatandaşı telefonlar arayan dolandırıcılar, ‘ben polisim, altın hırsızlığı oldu, sizinde altınlarınız hırsızlık olayına karışmış olabilir, kontrol edip geri vereceğiz’ diyerek yaşlı iki vatandaşların ziynet eşyalarını istediler. Dolandırıldıklarından habersiz olan yaşlı vatandaşlar, 160 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını kendilerini telefonlar arayan dolandırıcılara teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar, karakola giderek şikayetçi oldu. Şikayetin ardından inceleme başlatan emniyet güçleri, dolandırıcılık olayına karışan kişi veya kişilerin eşkalini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Polis ekipleri, kendilerini telefonlar arayan kişilere karşı dikkatli olmalarını isteyerek, buna benzer telefon geldiğinde konuşmamalarını ve 155 Polis İhbar Hattını arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.