Asayiş Olayları Emniyeti Harekete Geçirdi

Kastamonu'da son günlerde meydana gelen asayiş ve trafik kazaları emniyet güçlerini harekete geçirdi.

  • 641
Asayiş Olayları Emniyeti Harekete Geçirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU’DA ASAYİŞ OLAYLARI EMNİYETİ HAREKETE GEÇİRDİ

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)

Kastamonu’da son günlerde meydana gelen asayiş ve trafik kazaları emniyet güçlerini harekete geçirdi. 

Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimlerden oluşan ekipler, şehrin 5 ayrı noktasında uygulama çalışması başlattı. Günde sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 defa yapılan uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.

Tüm ekiplerin katıldığı uygulamalarda şehrin 5 ayrı noktasında araçlar durdurularak arama ve alkol kontrolü yapılıyor. Bu kapsamda Kastamonu’da yürütülen uygulamalara Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan da katıldı. Yoldan, Olukbaşı mevkinde uygulamaya katılan polis ekiplerini ziyaret etti. Ziyarette Yoldan, çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Son günlerde meydana gelen cinayet ve ölümlü trafik kazalarının artması üzerine il genelinde uygulama aldıklarını belirten Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, “Bugün sabah 5 noktada, öğleyin umuma açık yerlerde ve akşam yine 5 ayrı noktada arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Şu saate kadar 5 tane silah alındı. Bunlardan 2 tanesi ruhsatsız, 3 tanesi bulundurma ruhsatlı tabanca, 3 tane ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Bu saat itibariyle arkadaşlarımızda çalışmaya devam ediyor” dedi.
Yakalanan 3 tane bulundurma ruhsatlı tabancanın yanlış anlaşıldığına dikkat çeken Yoldan, “Vatandaş, sanki bu bulundurma ruhsatını taşıma ruhsatı zannediyor. 3 tane bulundurma ruhsatlı tabancanın ekiplerimiz tarafından alınmasını vatandaşların sanki taşıma ruhsatı yerine geçtiğini zannettiklerini anlıyoruz. Normalde böyle bir şey yoktur. Bulundurma ruhsatı, evinde, işyerinde yada meskende bulundurma anlamına gelir, bu vatandaşın yanında silah taşımasına izin vermez” diye konuştu.

Öte yandan, Kastamonu’da 2014 yılının girmesiyle birlikte 27 günde 14 ölüm meydana geldi. Trafik kazaları, cinayetler ve soba zehirlenmeleri nedeniyle 27 günde 14 kişi hayatını kaybetti. Bu olaylarda trafik terörüne 6, cinayetlerde 3, soba zehirlenmesinde 3, yüksekten düşme olaylarında ise 2 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca diğer silahlı saldırı ve bıçaklama olaylarıyla trafik kazalarında çok sayıda vatandaş yaralandı ve hastanelerde tedavi altına alındı.