"ByLock ismini daha önce hiç duymadım"

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 2 eski öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

  • 980
&quotByLock ismini daha önce hiç duymadım"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları, terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanık A.B. ile G.G. ve avukatları katıldı.

A.B, savunmasında bir dönem örgüte ait kurumlarda sözleşmeli öğretmen olarak çalıştığını söyledi.

Kısa bir dönem Aktif Eğitim-Sen üyesi olduğunu anlatan A.B, "Örgüte ait kurumlarda çalıştığım için Bank Asya hesabı açıldı. Atandıktan sonra arkadaşın ısrarı ile kısa bir dönem Aktif Eğitim-Sen üyesi oldum ama hemen istifa ettim. Dışardan bakınca örgütle bir dirsek bağım var gibi görünse de hiçbir bağım yok." dedi.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını iddia eden A.B, beraatını talep etti.

G.G. ise öğretmenlik yaparken ihraç edildiğini anlattı.

Örgütle hiçbir bağının olmadığını savunan G.G, "Üniversitede okurken ben bu insanlarla aynı ders anlatımına bile girmedim. Şimdi onlarla aynı yerde gösteriliyorum. 'ByLock' kullandın deniyor. Ben bu programın ismini daha önce hiç duymadım. İsmini bile bilmediğim bir programı nereden kullanayım. Suçsuzum." dedi.

Duruşma 15 Kasım'a ertelendi.

AA