Çataloğlu 'Olayın tam olarak çözüldüğüne inanmıyorum'

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasının ardından konuşan Fazıl Çataloğlu'nun abisi Emin Çataloğlu, olayın tam olarak çözüldüğüne inanmadığını belirterek, kayıp hayvanların da bulunmasını istedi.

  • 2127
Çataloğlu 'Olayın tam olarak çözüldüğüne inanmıyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kastamonu’nun Bürme köyünde 29 Kasım’da çıkan yangın sonrasında 41 gündür kayıp 5 kişilik Çataloğlu ailesi’nin hayvan hırsızlığı esnasında çıkan arbede de öldürüldükten sonra aynı evde yakılarak cesetlerin yok edilmeye çalışıldığını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından değerlendirmede bulunan Fazıl Çataloğlu’nun ağebeyi Emin Çataloğlu, kardeşinin 5 nüfusuyla birlikte yok edildiğini ifade ederek, “Bir sürü hayvanları vardı, bu hayvanlara ne oldu, nereye götürüldü? Bu işin tam köküne varıncaya kadar çözüldüğüne hiç inanamıyorum. Madem ki kendileri yakılmış, yok edilmiş, o zaman hayvanlar ne oldu, nereye götürüldü? Bunları illaki bulmaları gerekiyor. Ben hayvan peşinde değilim ama kendilerine de ne olduğu bu sefer meçhul olmuş oluyor” dedi.

“Yangın yerinde saçlarla ve yanmamış battaniye bulduk”

Yangın yerinde kendilerinin de en azından bir tane ceset çıktığını tahmin ettiklerini anlatan Emin Çataloğlu, “Çünkü saç bulduk biz orada, battaniye vardı. Battaniye yanmamış, Fazıl Çataloğlu’nun eşinin de saçları oradaydı. Onun saçları olduğunu tahmin ettik. Bunların en azından üç kişiden daha fazla olduğunu düşünüyorum. Üç kişiyle de bu işin yapıldığını sanmıyorum. Hayvan çalarken olsaydı Fazıl, bunların bir iki tanesini orada bırakırdı. Bu kadar kendisine bir şey ettirmezdi. Ama eve çıkıp iyilikle konuşup oturdularsa, ardından yaptılarsa onu bilemem. Yoksa dışarıdan hayvan çalarken olsaydı Fazıl, bunların en azından bir iki tanesini orada hallederdi. Adamın üzerinde silahı vardı. Onun için olayın tam çözüldüğüne inanamıyorum. Devlet büyüklerimize sesleniyorum, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, İçişleri Bakanımızın bu işle ilgilenmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

“Olayın olduğu geceden iki gün önce Fazıl’a misafirliğe gelmişler”

Cinayeti işlediği ileri sürülen Ali Ş. ile Fazıl Çataloğlu’nun birbirlerine misafirliğe gelip gittiklerini söyleyen Emin Çataloğlu, şöyle konuştu: “Hatta olayın olduğu geceden 1-2 gece öncesi Ali Ş. çay içmeye geliyoruz, diye misafirliğe gelmişler. Evde oturmuşlar, bir süre sonra gitmişler. Köyler birbirlerine yakın. Birbirlerine misafirliğe gelip gidiyorlarmış. Bu bakımdan bunlar en azından eve misafirliğe gelip samimiyetle yaklaşmışlardır. Yoksa ki hayvan çalarken, bu işi yaptıklarına inanmıyorum ben. Hayvan çalarken olsaydı Fazıl, onların bir ikisini orada bırakırdı” dedi.