Cinayet zanlılarına ceza yağdı

Kastamonu'da bir kıraathane önünde silahlı saldırı sonucu 2 kişiyi öldüren ve 1 kişiyi de yaralayan cinayet zanlılarına ceza yağdı.

  • 1464
Cinayet zanlılarına ceza yağdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hepkebirler Mahallesi Mahkemealtı Sokak’ta bir kıraathanenin önünde 2011 yılında alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan emekli polis memuru Orhan A. (53) ve kardeşi Selahattin A. (57) ile Murat Kayıkçı arasında tartışmaya çıkmış, Orhan A.’nın tabancayla ateş ettiği Murat Kayıkçı ile Hüsnü Makberoğlu hayatını kaybederken, İrfan Çolakoğlu ile Cüneyt Kayıkçı ise yaralanmıştı.

Olay sonrası Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde cinayet zanlıları hakkında açılan davada, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanıklara tahrik hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağı konusunun yeniden değerlendirilmesi gerektiği gerekçesiyle hükmün bozulmasına karar verdi. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıkan cinayet zanlıları Orhan A. ve Selahattin A., Bolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumundan video konferans sistemiyle duruşmaya katıldı. Duruşmada mahkeme heyeti, Orhan A. ile kardeşi Selahattin A., Murat Kayıkçı ve Hüsnü Mahberoğlu’nu kasten öldürmek suçundan 2’şer kez müebbet, İrfan Çolakoğlu’nu ise kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 12’şer yıl, yine Cüneyt Kayıkçı’yı öldürmeye teşebbüs suçundan da 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cinayet zanlısı kardeşler, toplamda 2’şer kez müebbet ve 21 yıl hapis cezasına çarptırılmış oldu.

cinayet