Çocuklarına cinsel istismarda bulunan anne ve babaya rekor ceza!

Kastamonu'da çocuklarına cinsel istismarda bulundukları ve kötü muamele ettikleri gerekçesiyle yargılanan anne ve babaya rekor ceza verildi.

  • 1564
Çocuklarına cinsel istismarda bulunan anne ve babaya rekor ceza!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çocuklarına cinsel istismarda bulundukları ve kötü muamele ettikleri iddiasıyla yargılanan anne ve baba mahkeme heyeti tarafından 192 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Olay, geçtiğimiz yıl Şubat ayında Tosya ilçesinde meydana geldi.

İddialara göre, Baba H.K. ile anne M.K., öz çocukları olan 12 yaşındaki U.K. ve 10 yaşındaki U.K.’ye cinsel istismarda bulundu. Ayrıca anne ve babanın çocuklara kötü muamelede de bulunarak eziyet ettikleri ileri sürüldü. Çocukların, yaşadıklarını okulda öğretmenlerine anlatmaları sonrası ortaya çıkan olayda baba H.K. ile anne M.K. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kötü muamele’ suçlarından dava açıldı.

Duruşmaya tutuklu sanık baba H.K. ile tutuksuz yargılanan anne M.K. ve avukatlar katıldı. Duruşmada savunma yapan H.K., cezaevinde psikolojisinin bozulduğunu belirterek, “Ben, böyle hata yapacak birisi değilim. Beni hataya düşürdüler” dedi. Anne M.K. ise eşinden boşanmak istediğini ifade etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, rekor bir cezaya imza atarak, baba H.K.’yi U.K’ye yönelik eyleminden ötürü 78 yıl 9 ay, U.K.'ye yönelik eyleminden dolayı da 70 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca baba H.K, çocuklara ve eşine kötü muamelede bulunup eziyet ettiği gerekçesiyle de 17 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, anne M.K.’yi da U.K’ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 27 yıl hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz yargılanan M.K. ise kararla birlikte tutuklanarak Kastamonu Cezaevine gönderildi.

Mahkeme heyeti, anne ve babayı toplamda 192 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırmış oldu.