D-100 karayolu, heyelan nedeniyle trafiğe kapandı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde son iki gündür yağan yağmurla birlikte tepelerin yamacından kayan toprak ve çamur, D-100 karayolunu bir süreliğine trafiğe kapattı.

  • 1368
D-100 karayolu, heyelan nedeniyle trafiğe kapandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgilere göre, Tosya’da iki gündür özellikle akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sonrası ilçeye bağlı Berçin köyü yolu, toprak ve çamur kayması sonucu köy yolu kısa süreli trafiğe kapandı. Tosya Belediyesi iş makineleri ve ekipleri heyelan alanına hızla müdahale ederek kapanan yolu trafiğe açtı. Belediye su arıza ekipleri, Berçin köyünden ilçeye gelen su isale hattında inceleme ve çalışma yaparak yağmurlu su ve çamurun ilçe içme suyuna karışmasını engelledi.

Tosya’ya bağlı Berçin Köyünde Dağardı Köyü altından geçen D-100 karayolunda heyelan yaşandı. Şiddetli yağmur sonrası İstanbul-Samsun istikameti D-100 karayolu tepelerin yamacından kayan toprak ve çamur ile araç trafiğine kapandı. Gelen ihbarlar sonrası İlçe Jandarma ve Bölge Trafik ekipleri heyelan alanına giderek yol trafiğinde güvenlik tedbirleri aldı. Daha sonra olay yerine gelen Tosya Belediyesi İtfaiye ekipleri ve iş makineleri gece yarısına kadar D-100 karayolunun araç trafiğe açılması için çalışmalara başladı. Çalışmalar sonrasında yol tekrar bir süre sonra trafiğe açılabildi.