FETÖ'den 7 öğretmenin yargılamasına devam edildi

Daha önce meslekten ihraç edilen 7 öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

  • 1059
FETÖ'den 7 öğretmenin yargılamasına devam edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada 7 eski öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi" oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan A.Ç, H.K, İ.Ç. ve Ö.B. ile tutuksuz sanıklar M.E.Ç, Ö.K, ve S.B. katıldı.

İ.Ç, savunmasında 13 aydır cezaevinde olduğunu, sağlık sorunları yaşadığını söyledi.

Vatanını sevdiğini, ailesinde 3 şehit bulunduğunu ifade eden İ.Ç, "Terör örgütü üyeliği benim kaldıracağım bir yük değil. En son 2002 yılında askerde elime silah aldım. İnsan en sevdiğiyle imtihan olurmuş. Ben devletimi çok seviyorum. Her gördüğüm şehit cenazesinde ağlarım. Ağlayan terörist olur mu? Tekrar muayene olmak istiyorum. Eğer sağlığımda sıkıntı yoksa tutukluluğum devam etsin. Bugüne kadar hiçbir darbeyi desteklemedim." diye konuştu.

Sanıklardan S.B. ise tutuklu yargılanan eşi Ö.B'nin tahliyesini talep ederek, "İkiz çocuklarım var. 6 yaşında olmalarına rağmen sakinleştirici ilaç kullanıyorlar. Eşimin evde olmaması bütün düzenimizi bozdu." ifadelerini kullandı.

S.B'nin ByLock'u kullanmadığını iddia etmesi üzerine mahkeme başkanı, program üzerinden eşine 11 kısa mesaj gönderdiği ve 35 mail okuduğunun belirlendiğini söyledi.

S.B, "Eşimle her akşam beraberiz. Bu programdan eşimle neden gizli görüşeyim? Böyle bir şey kullanacaksam eşimle kullanmam." şeklinde savunma yaptı.

Diğer sanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek, duruşmayı 1 Şubat 2018'e erteledi.

AA