FETÖ'den, dershane çalışanı ve 3 esnafın yargılamasına devam edildi

Örgüte ait olduğu gerekçesiyle kapatılan dershanenin çalışanı ile 3 esnafın yargılanmasına devam edildi.

  • 980
FETÖ'den, dershane çalışanı ve 3 esnafın yargılamasına devam edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada kapatılan dershanenin çalışanı ile 3 esnafın yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör propagandası yapmak ve tüzel kişi faaliyeti çerçevesinde terörizmin finansmanını sağlamak" iddiasıyla tutuklu yargılanan M.S. ile esnaf olan tutuksuz sanıklar H.K, M.F.K. ve M.K. katıldı.

Sanık M.S, hakkındaki iddiaları reddederek tahliyesini istedi.

Herhangi bir örgütsel faaliyette bulunmadığını öne süren M.S, "Sohbet toplantıları yaptığım iddia ediliyor. Ben böyle bir organizasyon yapmadım. Taşköprü ilçesinde dershane müdürüydüm. Dershane toplantıları yapıyorduk. Bunu mu kastediyorlar, anlamadım." dedi.

Sevinç'in, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını iddia etmesi üzerine mahkeme başkanı, "Gelen raporlarda ByLock kullandığın görülüyor hatta raporlara göre kod adı olarak 'M.S 37'yi kullandığın görülüyor, buna ne diyeceksin?" diye sordu.

Sanık M.S., "Ben Google'dan indirilebilen her türlü programı kullandım ama yasa dışı, örgütsel bağı olan hiçbir programı kullanmadım. ByLock'u da kullanmadım." şeklinde yanıt verdi.

Diğer sanıkların da dinlenmesinin ardından savcı, karara ilişkin mütalaasını verdi.

Avukatların, mütalaaya karşı hazırlık için ek süre talebini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.