FETÖ'den eski dekan yardımcısının yargılanmasına başlandı

Meslekten ihraç edilen eski dekan yardımcısının yargılanmasına başlandı

  • 1034
FETÖ'den eski dekan yardımcısının yargılanmasına başlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında, eski Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı A.O.K.'nin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan A.O.K. ile avukatı katıldı.

A.O.K yaptığı savunmada, FETÖ ile hiçbir bağı olmadığını öne sürdü.

Dekan yardımcısı olduğu süre içerisinde 4 bin öğrenciden sorumlu olduğunu belirten A.O.K, "FETÖ üyeliğini kabul etmiyorum. Hain darbe girişimini kınıyorum. Ben bugüne kadar hiç bir kalıba girmedim. Bütün kalıpları reddettim. Hayatım hep ortada oldu. Hiçbir sendikaya üye olmadım. Ben hiç kimseye pozitif ayrımcılık yapmadım." dedi.

Mahkeme heyetinin sanığa ByLock'u kullandığını hatırlatması üzerine, "18 yıldır aynı hattı kullanıyorum. Telefonumda IMEI kopyalanma sorunu yaşadım. Birçok kişinin evini, arabasını satıp Bank Asya'ya yatırdığı dönemde, ben ev ve araba aldım. Suçlamaları kabul etmiyorum. 9 aydır cezaevindeyim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, A.O.K'nin tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı 15 Şubat 2018'e erteledi.

AA