FETÖ'nün "mahrem imam"larına hapis cezası

Örgütün "mahrem imamı" olduğu iddia edilen 11 sanıktan 10'u, 7 yıl 6 ay ile 12 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılırken, bir kişinin dosyası ise ayrıldı.

  • 739
FETÖ'nün &quotmahrem imam&quotlarına hapis cezası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan ve örgütün "mahrem imamı" olduğu iddia edilen 11 sanıktan 10'una, 7 yıl 6 ay ile 12 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" ile "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan Dilaver D., Emrah K., Emrah Ö., Eniz G., Halil B., Hüseyin K., İsa A., Sedat K. ile tutuksuz sanık Muhittin U. katıldı.

Sanıklardan Mehmet A. Sincan Cezaevinden, İsa E.'de Isparta Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Mehmet A., savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını öne sürdü.

Dilaver D. ise 2000 yılında Bank Asya'da hesap açtığını belirterek, "Ama talimatla para yatırmadım. 20 aydır tutukluyum. Ben silahlı veya silahsız terör örgütlerine üye değilim. Bütün terör örgütlerini de lanetliyorum." dedi.

İsa A.'da suçsuz olduğunu iddia ederek, "Garson isimli şahıs, SD kartta verdiği isimlerde bizleri mağdur etmektedir. Dernek ya da sendika üyeliğim yok, FETÖ'ye ait otellerde kalmadım, Bank Asya'da hesabım da yok. Beraatımı istiyorum." diye konuştu.

Diğer sanıklar da beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, örgütün "mahrem imamı" olduğu iddia edilen sanıklardan Mehmet A.'yı 12 yıl, Dilaver D.'yi 10 yıl 6 ay, Emrah Ö., Hüseyin K., Sedat K. ve Emrah K.yi 9 yıl, Eniz G., İsa A., İsa E. ve Muhittin U.'yu ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, Halil B.'nin dosyasının ise ayrılmasına hükmetti.

Dava kapsamında Ersin S. ve Haşim Ü'nün ise firari olduğu öğrenildi.