FETÖ sanığı "Bank Asya'ya çağrı ile para yatırmadım"

Eski din görevlisi ile örgüte ait kurumlarda öğretmenlik yapan kişinin yargılanmasına devam edildi.

  • 1320
FETÖ sanığı &quotBank Asya'ya çağrı ile para yatırmadım"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan eski din görevlisi ile örgüte ait kurumlarda öğretmenlik yapan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalara, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuklu yargılanan eski vaiz Mehmet Fatih Y. ile "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan Songül İ. katıldı.

Mehmet Fatih Y, duruşmadaki savunmasında Kastamonu Müftülüğünde vaizlik yaparken görevinden ihraç edildiğini, daha sonra taşındığı İstanbul'da gözaltına alınıp tutuklandığını anlattı.

Türk adaletine güvendiğini, suçsuzluğunun ortaya çıkacağına inandığını dile getiren Mehmet Fatih Y, "ByLock kullandığım yönündeki iddiaları da kabul etmiyorum. Ben bu programı ne telefonuma kurdum ne de kullandım. Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum." dedi. 

Bank Asya'ya çağrı ile para yatırdığı yönündeki iddiaları da reddeden Mehmet Fatih Y, "Ev almak için arabamı satmıştım. O paranın sadece bir bölümünü yatırdım. Sonra da çektim. Bir yerin talimatıyla yapmış olsam hepsini yatırırdım. Ayrıca bankacılık faaliyeti devam eden bir bankaya para yatırmış olmanın suç olacağını düşünmedim." ifadesini kullandı. 

Songül İ. ise suçsuz olduğunu öne sürerek, beraatini talep etti. 

Örgüte ait bazı kurumlarda öğretmenlik yaptığını belirten Songül İ, "Ailem yurt dışında yaşıyordu. Beni de götürmek istediler. Ben üniversite okumak için Türkiye'de kaldım. Okul bittikten sonra atanamayınca arkadaşların söylemesi üzerine bu kurumlara başvurdum ve kabul edildi. Öğretmenlik yapmaya başladım. Çalıştığım dönemde biriktirdiğim parayı faizsiz diye Bank Asya'ya yatırdım. Talimatla hareket etmedim." diye konuştu.

Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmaları erteledi.