FETÖ sanığı "Haberim olmadan sendikaya üye yapılmışım"

"ByLock"u kullandıkları, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla 3 eski öğretmenin yargılanmasına başlandı

  • 1095
FETÖ sanığı &quotHaberim olmadan sendikaya üye yapılmışım"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 3 eski öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları, terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanık E.Ç, S.B. ve N.D. ile avukatları katıldı.

E.Ç. savunmasında hakkındaki iddiaları reddetti.

ByLocku 15 Temmuz'da duyduğunu öne süren E.Ç, "Kesinlikle ByLock kullanmadım. ByLock diye bir şey olduğunu darbe girişiminden sonra öğrendim. Nasıl ispat edeceğimi bilmiyorum ama ben bu programı kullanmadım." dedi.

Örgüte Bank Asya aracılığıyla finansman desteği sağladığı yönündeki suçlamaya yanıt veren E.Ç, "Bank Asya'ya yardım amaçlı bir para yatırmadım. Bileziklerim daha önce Halk Bankasında kiraladığım özel kasada bulunuyordu. Halk Bankasında kasa kiraları yüksek olduğundan ve Bank Asya'da kiralar ucuz olduğundan ziynetlerimi buraya taşıdım." diye konuştu.

N.D. ise Tosya'da öğretmenlik yaparken açığa alınıp ihraç edildiğini söyledi.

Kendisinin düşünce yapısı olarak cemaatlere uzak olduğunu kaydeden N.D, "Benim ailem muhafazakar, onun için bu örgütün hiçbir sohbetine gitme gereği duymadım. Babam tarikat ehli bir insandır. Mensup olduğumuz bir tarikat var zaten." ifadesini kullandı.

S.B. de mezun olduktan sonra bir dönem örgütün dershanelerinde görev yaptığını söyledi.

Örgüte yakınlığı ile bilinen bir sendikaya üye olduğunu dosyadan öğrendiğini anlatan S.B. "Sendika üyeliği hakkında hiçbir bilgim yok. Nasıl olduğunu bilmiyorum. Örgütün dershanelerinde çalışırken benim haberim olmadan yapılmış olabilirim." dedi.

AA