FETÖ sanığı "Sendika ve derneğin örgütle ilişkisi olduğunu bilmiyordum"

"Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla haklarında dava açılan ve meslekten ihraç edilen iki mühendis ile bir tekniker, ilk kez hakim karşısına çıktı.

  • 605
FETÖ sanığı &quotSendika ve derneğin örgütle ilişkisi olduğunu bilmiyordum"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 3 kişinin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan meslekten ihraç edilen mühendisler Ayhan B. ve İsmail S. ile tekniker Tahsin R. katıldı.

Tahsin R, duruşmada yaptığı savunmada, örgüte yakınlığı bulunan derneğin yönetiminde arkadaşlarının isteği üzerine yer aldığını söyledi.

Derneği 2015 yılında feshettiklerini belirten Tahsin R, "Gazete okumayı seviyorum. Bu nedenle bir dönem Zaman gazetesine de abone olmuştum." dedi.

Ayhan B. ise üye olduğu sendika ve derneğin terör örgütüyle ilişkisi bulunduğunu bilmediğini öne sürerek, "15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu dernekle ilgili söylentiler çıktı. Bunun üzerine arkadaşlarımla birlikte istifa ettik. Bu yaşıma kadar hiçbir terör örgütüyle ilişkim olmadı. Benim birçok dernek üyeliğim vardır." diye konuştu.

İsmail S. de suçsuz olduğunu iddia ederek beraat talebinde bulundu.

Sanıklardan Tahsin R. ve İsmail S'nin beraatine hükmeden mahkeme heyeti, Ayhan B'nin dosyasını ayırarak duruşmayı erteledi.