FETÖ sanıklarının yargılanmalarına devam ediliyor

Kastamonu'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 6 kişinin yargılanmasına devam edildi.

  • 834
FETÖ sanıklarının yargılanmalarına devam ediliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı ayrı görülen duruşmalara, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu tutuksuz sanıklar Melisa Naz Ş, Yılmaz Ç, Mahmut Ö, Murat E, Cüneyt T. ve Demet E. ile avukatları katıldı.

Melisa Naz Ş, savunmasında, örgütle bağının bulunmadığını savundu.

Kars'ta üniversite okuduğunu kaydeden Melisa Naz Ş, "Kalacak yerim olmadığı için ilk iki yıl evlerinde kaldım. Daha sonra devlet yurdu çıkınca oraya geçip bağımı tamamen kopardım." dedi.

Yapıyla irtibatının olmadığını öne süren Melisa Naz Ş, "Eşim bu yapıya karşıydı. Benim de daha sonra bu yapıyla hiçbir şekilde bağım olmadı. Çocuklarımı yetiştirmekle meşguldüm." diye konuştu.

Yılmaz Ç. ise örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddialarını reddetti.

ByLock kullanıldığı öne sürülen numaranın kendisine ait olduğunu kabul eden Yılmaz Ç, "Telefon Elazığ'dan sinyal vermiş. Ben hiç oraya gitmedim. Bir GSM firmasından başkasına geçiş yapılmış, ben böyle bir şey yaptığımı hatırlamıyorum. Ben bu programı bilmiyorum." ifadesini kullandı.

Mehmet Ö. ve Murat E. de çağrı döneminde Bank Asya'ya para yatırdıkları yönündeki iddiaları reddetti.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını öne sürerek beraatlerini istedi.

Mehmet Ö, Murat E ve Cüneyt T'nin beraatine karar veren mahkeme heyeti, diğer sanıklarla ilgili duruşmaları ise erteledi.