FETÖ'nün 'mahrem imamlarının imamı'na hapis

Kastamonu'daki FETÖ/PDY davasında, aralarında örgütün sözde "mahrem imamların imamı" ve 9 evden sorumlu "askeri imamı"nın da bulunduğu 4 sanık, 12 yıl ile 6 yıl 3 ay arasında hapis cezasına çarptırıldı.

  • 843
FETÖ'nün 'mahrem imamlarının imamı'na hapis
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün sözde "mahrem imamların imamı"nın da aralarında yer aldığı eski dershane ve yurt çalışanı 4 kişiye, 6 yıl 3 ay ile 12 yıl arasında hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan tutuklu sanıklar R.Y.S. ve İ.K. ile tutuksuz yargılanan O.K. katıldı. Tutuksuz sanık K.B. ise duruşmada yer almadı.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmasını yapan eski dershane ve yurt çalışanı sanıklar suçsuz olduklarını iddia etti.

Mahkeme heyeti, "FETÖ'ye üye olmak, terör örgütü kurma veya yönetme" suçlarından "mahrem imamların imamı" olduğu iddia edilen sanık İ.K.'ye 12 yıl, 9 evden sorumlu "askeri imam" olduğu öne sürülen R.Y.S.'ye 10 yıl 6 ay, K.B.'ye 7 yıl 6 ay, O.K.'ye ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.