Gelen mesaja aldandı, bin 800 TL kaptırdı

Gelin ve damada balayı şoku.

  • 853
Gelen mesaja aldandı, bin 800 TL kaptırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da yeni evlenen çift düğünden sonra yapacakları balayı tatili sahte çıkınca soluğu karakolda aldı.

Kastamonu’da hafta sonu evlenen M.A., ve M.A., adlı çift düğünlerinden sonra balayı tatillerini geçirmek için cep telefonlarına gelen tatil mesajı sonrasında internet üzerinden uygun otellerden yer aradı. Cep telefonuna gönderilen mesaj sonrasında gönderilen linke tıklayan ve daha önceden internet korsanları tarafından ara yüzü kopyalanmış sahte otelin fiyatlarını uygun gören M.A., sözde otel ile irtibata geçerek balayını tatillerini otellerinde geçirmek istediklerini söyledi. Damada sözde otelleri hakkında bilgi veren internet korsanları otelin web sitesi üzerinden inceleme yapabileceklerini ayrıntılı bilginin internet sitesinde olduğunu söylediler. Hem internet sitesindeki fiyatlardan hem de sözde müşteri hizmetleri gibi görünen dolandırıcının sözlerinden ikna olan damat M.A., Antalya’da denize sıfır ve her şey dahil olduğu iddia edilen otelden rezervasyon yaptırarak bin 800 TL parayı kredi kartı ile peşin ödedi.  Aradan birkaç gün geçtikten sonra cep telefonuna ‘tatil talebinizi yerine getiremeyeceğiz’ şeklinde kısa mesaj alan M.A., Antalya’da olduğu ifade edilen otel hakkında araştırma yaptı. Kısa bir araştırmadan sonra parasını peşin ödediği otelin aslında hiç olmadığını öğrendi. Sözde otelin numarasını arayan M.A., daha önce aradığı numaradan kimseye ulaşamayınca dolandırıldığını anladı. M.A.,  karakola giderek dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken emniyet güçleri vatandaşları tatil dolandırıcıları konusunda uyardı.

6 MİLYON TL’LİK VURGUN
Öte yandan en ucuz tatil adı altında hem sosyal medyada, hem internette hem de cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlar ile vatandaşları etkileme çalışan dolandırıcıların şimdiye kadar aynı yöntemle yüzlerce vatandaşı yaklaşık 6 milyon TL dolandırdıkları öğrenildi.

TATİLCİ DOLANDIRICILIĞI UCUZ FİYATLA YAPILIYOR
Tatil dolandırıcılığında 'Erken rezervasyon' sisteminin de istismar edildiği belirtiliyor. İç pazarda ortaöğretim okulların tatile girmesi ve düğün sezonunun başlaması ile birlikte yaşanan tatil dolandırıcılığının ‘Ucuz fiyat’ üzerinden yapıldığı belirten uzmanlar vatandaşların mağdur olmaması için sunulan fiyatlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Tatilcilerin yaşadığı dolandırıcılıklar son dönemde internetten yapılan online satışlarda daha çok görülmeye başlandığını kaydeden uzmanlar: “Vatandaşlarımız herhangi bir tatil paketi alacaksa eğer internetten satış yapan acentelerin açık adresleri, krokisi ve iletişim detaylarının net olup olmadığı kontrol etsinler. Yalnız 1 mail adresi veya chat ekranı olan yerler risklidir, buralardan uzak durulmalı. Alınacak tur ya da rezervasyon yapılacak otelin fiyatının çok ucuz olması durumunda ilgili birim ile temasa geçilerek bilgi alınmalı. Tur satın alırken 1618 sayılı yasanın 12. maddesi gereği zorunlu olarak yapılması gereken paket tur seyahat sigortası poliçesi olmalı. Seyahat sigortası yasal sorunluluk ama bu tek başına tatilde sorun yaşanmasına engel değil. Sigorta poliçesinin olması olası olumsuzluk karşısında hak aramada eldeki delildir” diye konuştu.

Kazım BOLAT