Jandarma, mühimmat deposu ve çok sayıda silah ele geçirdi

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cide'de mühimmat deposu ile çok sayıda kaçak silah ele geçirdi. Operasyonda bir kişide gözaltına alındı.

  • 1862
Jandarma, mühimmat deposu ve çok sayıda silah ele geçirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cide’ye bağlı İlyasbey Köyünde ikamet eden Mehmet P.’nin (68) ruhsatsız silah sattığı ve evinin bodrum katında silah tamiri yaptığı yönünde bir ihbarı değerlendirdi.

Cide Cumhuriyet Savcılığından alınan izin ve arama yazısıyla Cide İlçe Jandarma Komutanlığı ile Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, İlyasbey Köyünde Mehmet P.’nin evine ve eklentilerine operasyon düzenledi.

Jandarma KOM ekiplerince evlerde yapılan aramalarda, 10 adet tabanca, 14 adet av tüfeği, 12 adet kurusıkı tabanca, 564 adet tabanca fişeği, 585 adet av tüfeği fişeği, silah tamirinde kullanılan 1 adet tezgah üstü matkap, 1 adet tezgah üstü freze, 1 adet tezgah üstü taşlama, 1 adet el matkabı, 1 adet avuç içi taşlama, 1 adet kaynak makinesi, 1 adet numaratör (silah seri numarası basmak için kullanılan), 1 adet barut ölçer, 1 adet fişek basma aparatı, 170 adet kapsül ve çok sayıda çeşitli silahlara ait yedek parça ve muhtelif tamir aletleri ele geçirdi.

Jandarma ekipleri, silah ve mühimmatlara el koyarken, silah kaçakçılığı yaptığı iddia edilen Mehmet P.’yi de gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.