Kaçak silah satıcılarına yönelik operasyonda 1 kişi tutuklandı

Kastamonu'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, kaçak silah satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 1 kişi tutuklandı, 3 kişide adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • 822
Kaçak silah satıcılarına yönelik operasyonda 1 kişi tutuklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, istihbarı çalışmalar neticesinde kaçak silah sattıklarına yönünde daha önceden belirledikleri adreslere eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda yapılan aramalarda 16 adet tabanca, 1 adet tabanca benzeri tüfekten bozma silah, 7 adet kurusıkı tabanca, 12 adet tüfek, 300 adet çeşitli çaplarda fişek, 34 adet kurusıkı tabanca fişeği, 121 adet av tüfeği fişeği, 17 adet av tüfeği namlusu, 2 adet tabanca namlusu ve 51 adet boş şarjör ele geçirildi.

Kaçak silah sattıkları tespit edilen 23 şüpheli şahısta gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından S.K., K.B., B.Ş. ve Y.K. adliyeye sevk edilirken, diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı. Kaçak silah sattığı iddiasıyla S.K. adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, K.B., B.Ş. ve Y.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Vedat İKİZOĞLU