Kastamonu'da bir doktorda koronavirüs tespit edildi

Kastamonu Özel Anadolu hastanesinde görev yapan bir doktorda koranavirüs tespit edilmesi üzerine Hastane Yönetim kurulu tarafından yazılı açıklama yapıldı.

  • 4720
Kastamonu'da bir doktorda koronavirüs tespit edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan açıklamada, başka bir hasta ve personele virüs bulaşımı olmadığı belirtilirken; "Doktorumuz halen kurallar gereği Kastamonu Devlet Hastanesinde tedavi edilmekte olup sağlık durumunda ciddi bir problem görülmemiştir. Yakın bir tarihte taburcu olacaktır" denildi.

Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kırgeç; “Bilindiği gibi tüm dünya ülkeleri ile birlikte ülkemiz Kovid-19 ile karşı karşıyadır. Salgının önlenebilmesi için sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sürdürülmesi çok önemlidir.

Hastanemizde bu salgının önlenebilmesi ve hastalığın yayılımının durdurulabilmesi için çok ciddi etkin çaba içerisindedir.

Sağlık Bakanlığımız tarafından pandemi hastanesi olarak ilan edilen hastanemiz bu çabaları gösterirken bir doktor arkadaşımızda maalesef Kovid-19 tanısı pozitif çıkmıştır.

Muayene ettiği bir hastadan bulaş olduğu anlaşılan doktorumuz halen kurallar gereği Devlet Hastanesinde tedavi edilmekte olup, sağlık durumunda ciddi bir problem görülmemiştir. Yakın bir tarihte taburcu olacaktır. Tıpkı devlet hastanelerinde görev yapan tüm sağlık personeli gibi bizim personelimizde her türlü tehlikeye maruz kalmasına rağmen görevi başındadır. Hastanemizin uyguladığı hijyen kuralları nedeni ile başka bir personel ya da hastaya bulaşma olmamıştır.

Doktor arkadaşımız tarafından ilişki içerisinde olan tüm hasta ve yakınları İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından takibe alınmıştır. Ülkemizin yaşadığı bu olumsuz durum için kendisini feda eden ve bu uğurda hasta olmayı göze alan meslektaşımız ve hastanemiz hakkında sosyal medyada yapılan tüm olumsuz yayınlar yakından takip edilmektedir. Kasıtlı ve olumsuz yayın yapanlar adli makamlara iletilerek gereği yapılacaktır”