Kastamonu'da Dolandırıcılık!

Dikkatli polis memuru emekli vatandaşı dolandırılmaktan son anda kurtardı

  • 1414
Kastamonu'da Dolandırıcılık!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde ikamet eden 78 yaşındaki emekli öğretmen, dolandırıcılara 26 bin lirayı yollamak üzereyken, durumdan şüphelenen dikkatli polis memuru tarafından kurtarıldı.

Taşköprü ilçesinde ikamet eden 78 yaşındaki Celal Ünal, bu sabah evinde kahvaltı yaptığı sırada telefonu çaldı. Arayan şahısların kendilerini cumhuriyet savcısı olarak tanıttıklarını ifade eden Ünal, "Bana 'terör örgütüne üye olmuşsun. Hakkında işlem başlatılacak ancak biz seni bu durumdan kurtarmak istiyoruz. Bize acilen para göndermen gerekiyor' dediler" diye konuştu.

Bunun üzerine bankasına giden Ünal hesabında bulunan 26 bin lirayı alarak kendini savcı olarak tanıtan dolandırıcılarla tekrar irtibat kurdu. Dolandırıcıların kendisine, 'Paraların seri numarasını al ve bize gönder' dediğini ifade eden Ünal, "Tam bu sırada yanıma gelen ve polis olduğunu söyleyen Taşköprü Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Toplum Destekli Polis Memuru Mustafa beyle karşılaştım. Bana kiminle konuştuğumu sordu ve telefonu elimden alarak dolandırıcılara kendisini tanıttı bunun üzerine ise dolandırıcılar telefonu kapattı. Mustafa bey bana rastlamasaydı ben 26 bin lirayı kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcılara yollayacaktım. Allah ondan razı olsun beni büyük bir yükten kurtardı" dedi.

Durumu fark eden polis memuru Mustafa Sönmez ise “Bugün bu olaylarla ilgili çok sayıda ihbar aldık ve bankalarda durumu şüpheli olan vatandaşlarımızın dolandırılmamaları adına önleyici devriye uygulaması yapıyorduk. Celal amcanın durumundan şüphelenerek ona müdahalede bulunduk ve başarılı olduk. Kimse, kendisini savcı, polis ve asker olarak tanıtan ve para isteyenlere inanmasın” diye konuştu. 

AKİF DOĞAN (İHA)