Kastamonu'da evleri yanan aileyi arama çalışmaları devam ediyor

5 kişilik Çataloğlu ailesini arama çalışmaları 23. gününde de sürüyor.

  • 948
Kastamonu'da evleri yanan aileyi arama çalışmaları devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da iki evin kullanılamaz hale geldiği yangının ardından 23 gündür ulaşılamayan Çataloğlu ailesini arama çalışmaları sürüyor.

Bürme köyüne bağlı Kuzören Mahallesi'nde 29 Kasım'da çıkan yangında evleri enkaza dönen Fazıl Çataloğlu ile eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çataloğlu'nu arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı.

Evin enkazında bulunan ve torun Serdar Çataloğlu'na ait olduğu düşünülen cesedin Ankara Adli Tıp Kurumundaki incelemesi ise sonuçlanmadı.

Jandarmanın evin 2 kilometre uzağında yol kenarında bulunan bağırsak parçası ve kan izlerine ilişkin incelemeleri devam ediyor.

Kan izlerinin bulunduğu alanın etrafında yapılan aramada ise başka ipucuna rastlanmadı. Kan izlerinin parçalanmış bir hayvana ait olabileceği de değerlendiriliyor.

Çataloğlu ailesine ait büyükbaş hayvanların bir kısmını çalarak sattıkları iddiasıyla tutuklanan E.K. ve E.K. kardeşler ile kardeşlerden birinin kayınpederi A.Ş'nin ifadelerinin çelişkili olduğu, şüpheli kardeşlerin ifadelerinde sattıkları önü sürülen hayvanları, ismini hatırlayamadıkları birinden alarak başka birine sattıklarını, olayla hiçbir ilgilerinin olmadığını iddia ettikleri öğrenildi.

Öte yandan yangında aileye ait yaklaşık 28 küçükbaş hayvanın telef olduğu, 20 küçükbaş hayvanın da yangından sonra ailenin traktörünün terk edildiği yerde bulunduğu belirtildi.

Kastamonu Cumhuriyet Savcılığı ve jandarma soruşturmayı genişleterek sürdürüyor.

" Hepimiz merak ediyoruz"

Bürme Köyü Muhtarı Vahittin Hasanbaş, AA muhabirine, olaya tüm köyün çok üzüldüğünü, Çataloğlu ailesinin biran evvel bulunmasını istediklerini söyledi.

Aileden hala haber alınamadığını belirten Hasanbaş, "O günden beri aramalar sürüyor. Ama ne yazık ki bir türlü sonuç alınamadı. Hepimiz merak ediyoruz.Köyde sevilen bir aileydi. Bir sorunları yoktu. Gelirler, giderler görüşürdük. Mahallede yalnız yaşıyorlar diye bir tuzak kurulduğunu düşünüyorum." dedi.

Ailenin hayvancılıkla uğraştığını anlatan Hasanbaş, "Fazıl Çataloğlu ve ailesi orta halli bir aileydi. Hayvancılıkla yaşamını sürdürürdü. 8-10 büyükbaş, 45-50 de küçükbaş hayvanları vardı. Bunların bir bölümü yandı. Bir bölümü de bulundu." diye konuştu.

Olay

Fazıl Çataloğlu ile akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin 29 Kasım'da yanmasının ardından Fazıl Çataloğlu ile eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çataloğlu'ndan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmış, evin enkazında torunu Serdar Çataloğlu'na ait olduğu tahmin edilen bir ceset bulunmuştu. Ceset otopsi amacıyla Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Fazıl Çataloğlu'nun traktörü ise evine 10 kilometre mesafedeki Elmayakası mevkisinde ormanlık alanda bulunmuş, olayla ilgili E.K. ve E.K. kardeşler ile A.Ş. tutuklanmış, zanlıların aileye ait büyükbaş hayvanların bir kısmını çalarak sattığı iddia edilmişti.