Kastamonu'da FETÖ davasında karar: 10 yıl 6 ay hapis!

"Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla yargılanan 3 eski öğretmenden ikisine 9 yıl, birine de 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi

  • 1262
Kastamonu'da FETÖ davasında karar: 10 yıl 6 ay hapis!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan ve meslekten ihraç edilen 3 öğretmen, hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ve "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan eski öğretmenler A.K., F.E. ve M.A.K. ile avukatları katıldı.

F.E., duruşmadaki savunmasında, terör örgütü ile hiçbir bağının bulunmadığını öne sürdü.

ByLock da kullanmadığını iddia eden F.E., "ByLock dışarıdan müdahaleye açık bir program. Ben bu programı kullanmadım. Terör örgütleriyle hiçbir bağım bulunmuyor. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

A.K. ise meslek hayatı boyunca hiçbir öğrenciyi yönlendirmeye çalışmadığını savunarak, "Terör örgütlerinin propagandasını yapmadım. Suçsuzum." diye konuştu.

Savunmaların ardından Cumhuriyet Savcısı, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan A.K.'nin 10 yıl 6 ay, F.E. ve M.A.K.'nin de 9 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.