Kastamonu'da FETÖ'den 7 eski öğretmen ilk kez hakim karşısında!

"Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan 7 eski öğretmen, ilk kez hakim karşısına çıktı

  • 756
Kastamonu'da FETÖ'den 7 eski öğretmen ilk kez hakim karşısında!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında dava açılan 7 eski öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan ve meslekten ihraç edilmiş öğretmenler Dilek T, Evren K, Yusuf Y, Murat G, Migdat Y, Metin A. ve Hatice K. ile avukatları katıldı. 

Hatice K, duruşmadaki savunmasında, örgütle hiçbir bağı bulunmadığını öne sürdü.

Türk Eğitim-Sen üyesi olduğunu, 2013 yılında Eğitim-Bir-Sen'e kayıt yaptırdığını belirten Hatice K,  "Sendikal çalışmaların yetersiz olduğunu düşünerek 1 yıl sonra Aktif Eğitim-Sen'e üye oldum. İddia edildiği gibi örgütsel bir durumdan dolayı sendikaya üye olmadım. Yapacaklarını söyledikleri çalışmalardan dolayı üye oldum." dedi. 

Bank Asya'daki hesabını da 2012 yılında bireysel emeklilik nedeniyle açtığını anlatan Hatice K, "Arabamı satınca paramı bu bankaya yatırdım. 4 gün sonra yeni arabamı aldığım için geri çektim. Belgelerle hepsini kanıtlayabilirim." diye konuştu.

Migdat Y. ise FETÖ/PDY ile hiçbir ilgisi olmadığını iddia ederek, "Bakanların öğretmenlerle ilgili eleştirel açıklamaları oldu. Bu açıklamalar beni rahatsız etti. Öğretmenliğin toplumda önemli yeri olması gerekiyor diye düşünüyorum. Bu açıklamalar üzerine yeterince tepki verilmediğini düşünerek Eğitim-Bir-Sen'den istifa edip Aktif Eğitim-Sen'e üye oldum. Başka bir gayem yok." ifadesini kullandı. 

Diğer sanıkları ve avukatlarını da dinleyen mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 31 Ekim'e erteledi.