Kastamonu'da FETÖ sanığı ByLock kullanmadığını iddia etti

FETÖ'nün "bölge talebe mesulü" olduğu iddia edilen sanığın da aralarında bulunduğu 3 kişinin yargılanmasına devam edildi.

  • 722
Kastamonu'da FETÖ sanığı ByLock kullanmadığını iddia etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 3 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla öğretmenlikten ihraç edilen tutuklu sanık Cennet T. ile tutuksuz yargılanan, açığa alınan öğretmen Merve G. ve eski polis memuru Cihan K. katıldı.

Cennet T., savunmasında, bir seneyi aşkın süredir tutuklu olduğunu belirtti.

Örgütün "bölge talebe mesulü" olduğu iddiasıyla ilgili de konuşan Cennet T., "Bank Asya'da hesabım yok. Bu yapının kurumlarında çalışmadım. Bölge talebe mesulü olmam için bunları yapmış olmam gerekiyordu. Bu yapıyla ilgim yok." dedi.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını öne süren Cennet T., "2015 yılında özel eğitim merkezinde çalıştım. Çalıştığım kurumda müdür olarak çalışan T.M. isimli şahsın FETÖ soruşturması geçirdiğini öğrendim. Ben de telefonumla bu kurumda internete bağlanıyordum. Telefondaki ByLock'ta bu tarihlere rastlıyor." diye konuştu.

Melek G. ise suçsuz olduğunu iddia ederek, "Gittiğim sohbetler apartman günü şeklindeydi. Tamamen dini içerikliydi. Bu suçlamadan kurtulmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Cihan K. da önceki savunmasını tekrar ettiğini söyleyerek beraatini talep etti.

Bir sonraki duruşma, 10 Ekim'de görülecek.