Kastamonu'da FETÖ sanığı "Kimseyi sendikaya üye olmaya yönlendirmedim"

Aralarında eski İl Sağlık Müdür Yardımcısı Salih T'nin de bulunduğu 6 sanık, "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

  • 613
Kastamonu'da FETÖ sanığı &quotKimseyi sendikaya üye olmaya yönlendirmedim"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalara, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski Kastamonu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Salih T, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sedat K, Murat B, Nihat B, Murat K. ve Said D. katıldı.

Sedat K, savunmasında örgütle bağının bulunmadığını öne sürdü.

Aktif-Eğitim Sen üyeliğini kabul eden Sedat K, "Hakkımda çeşitli beyanlar var. Ben bunları kabul etmiyorum. Kimseyi bu sendikaya üye olmaya yönlendirmedim." dedi.

Eski İl Sağlık Müdür Yardımcısı Salih T. ise Kastamonu'da başhekim yardımcılığı ve aile hekimliği görevlerinde bulunduğunu söyledi.

Örgütle ilişkisinin olmadığını savunan Salih T, "Babamı kaybettiğim bir dönemde gelip sendikaya davet ettiler. Ben de duygusal bir anımdaydım ve kabul ettim. Bu yapıyla ilişkin ya da bağım bulunmuyor." diye konuştu.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını öne sürerek beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, Salih T, Murat B, Nihat B ve Murat K'nin beraatine karar verirken diğer sanıkların duruşmaları ertelendi.