Kastamonu'da FETÖ sanığı "Yaptıklarımdan pişman değilim"

"Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla 11'i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.

  • 1388
Kastamonu'da FETÖ sanığı &quotYaptıklarımdan pişman değilim"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Ahmet Ş.  Akut Y., Cebrail S., Emrah M., Esin Ö., Hakan T., Mustafa Ö., Turgut K., Uğur A., Yüksel İ. ve Ferhat A. ile tutuksuz sanıklar Burak U, Ümit Ö, Hüseyin Y, Yalçın K, Mahmut B. ve Orhan A. katıldı. Huriye A, Burhanettin Y, Bünyamin D, Lütfi İ. ve Şaduman D. duruşmaya gelmedi.

Ahmet Ş., savunmasında örgütle hiçbir bağının bulunmadığını, kendisine iftira atıldığını öne sürdü.

Tanık ifadelerini kabul etmeyen Ahmet Ş., "Benim öğrencileri yönlendirdiğim, onları memur yaptığım söyleniyor. Memur olabilsem önce kendim olurdum." dedi.

Cebrail S., etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini anlatarak, şöyle devam etti:

"İlk ifademde tüm bildiklerimi anlattım. Sonra tutuklanıp cezaevine kondum. Cezaevinin psikolojisi çok farklı. Orada psikolojik baskı var. Bu baskı nedeniyle mahkemede bu ifademi reddettim. Ben şimdi tüm bildiklerimi anlatmak istiyorum. Bu işi Allah rıza için yaptım. ByLock telefonumda yüklüydü. Kastamonu'da Zaman gazetesi eylemini Yalçın diye biri organize etti. Cemil kod ismini kullanıyordum. Öğrencilerle ilgileniyordum."

Turgut K. ise ortada yanlış yaptığını gösteren hiçbir delil olmadığını iddia etti.

Suçsuz olduğunu savunan Turgut K., "Yaptıklarımdan pişman değilim. Benim etrafımda hiç terörist yoktu. Ben ne tür bir suç işlediysem bunlar gösterilsin. ByLock sorusuna cevap vermek istemiyorum." diye konuştu.

Diğer sanıkları ve avukatlarını da dinleyen mahkeme heyeti Cebrail S., Hakan T. ve Mustafa Ö.'nün tahliyesine karar verdi.

Duruşma ertelendi.