Kastamonu'da FETÖ sanıklarına hapis cezası!

"Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla haklarında dava açılan 11 sanıktan 8'ine 1 yıl 6 ay 22 günden 10 yıl 6 aya kadar değişen hapis cezası verildi.

  • 1064
Kastamonu'da FETÖ sanıklarına hapis cezası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 11 sanıktan 8'i hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan ve bazıları meslekten ihraç edilen askerler İ.Ç., A.D., E.Ö., memur E.K., öğretmenler A.T., M.B. ve M.S. ile tutuksuz yargılanan R.A., Y.Z.B., U.K. ve R.Ç. ile avukatları katıldı.

E.Ö., son savunmasında, FETÖ ile hiçbir bağı bulunmadığını öne sürdü.

ByLock da kullanmadığını iddia eden E.Ö., "Örgütün bu programı telefonuma yönlendirdiğini düşünüyorum. Hakkımdaki tanık ifadelerini de kabul etmiyorum, çelişkiler var" dedi.

Diğer sanıkların da savunmalarının ardından Cumhuriyet Savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Y.Z.B. ve U.K.'yi 1 yıl 6 ay 22 gün, İ.Ç. ve R.A.'yı 6 yıl 3 ay, A.D., M.B. ve E.Ö.'yü 9 yıl, E.K.'yi de 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, R.Ç'nin ise beratine hükmetti.

Mahkeme heyeti, A.T. ve M.S.'nin dosyalarının ise ayrılmasına karar verdi.