Kastamonu'da terör örgütü DEAŞ davası

Haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan Irak uyruklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

  • 553
Kastamonu'da terör örgütü DEAŞ davası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da terör örgütü DEAŞ soruşturması kapsamında haklarında dava açılan yabancı uyruklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklu yargılanan Irak uyruklu Majit Khashaa Abed, Mazin Abdulsamad Jiyad ve Monaf Muhammed Hasan Al Shaybi, Çorum'daki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Shaybi, duruşmada yaptığı savunmada, DEAŞ ile hiçbir ilgisi bulunmadığını öne sürerek, "Türkiye'ye 3,5 yıl önce DEAŞ'tan kaçıp geldim. Irak'tan ayrıldıktan sonra ülkemize DEAŞ girdi. Yıllarca bu örgütün karşısında oldum, nasıl bu örgütten olayım. Hayatta kalmak, yaşamak için buraya geldim ama şimdi cezaevindeyim. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyetinin, emniyetteki ilk ifadelerinde DEAŞ ile bağlantısını kabul ettiğini hatırlatması üzerine Shaybi, "Başka bir ülkedeydim ve korkuyordum. Psikolojik baskı altında o ifadeyi verdim. Benim bu örgütle ilgim yok." ifadesini kullandı.

Abed ise yeni bir hayata başlamak için Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Türkiye'de balıkçılıkla uğraşıyordum. Irak'ta can güvenliğimiz yoktu. Tutuklanmayalım diye Türkiye'ye kaçtık şimdi burada cezaevindeyiz. Suçsuzuz." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, DEAŞ terör örgütüyle organik bağları olduğu gerekçesiyle sanıkların "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Avukatların savunma için süre istemesi üzerine duruşma ertelendi.