Kastamonu'daki yangında bir kişinin cesedine ulaşıldı

İki evin tamamen yandığı yangında evlerden birinde yaşayan 5 kişilik aileden haber alınamıyor.

  • 1821
Kastamonu'daki yangında bir kişinin cesedine ulaşıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da 2 evin tamamen yandığı yangında evlerden birinde yaşayan 5 kişilik aileden haber alınamıyor.

Bürme köyünde, kış aylarında sadece Fazıl Çataloğlu ile ailesinin yaşadığı Kuzören Mahallesi'nde yangın çıktığını gören köy sakinleri, itfaiyeye haber verdi.

Köye giden itfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangında Fazıl Çataloğlu ile akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evler tamamen yandı.

Fazıl ile eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çataloğlu'ndan haber alınamaması üzerine Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, enkazda arama kurtarma çalışması başlattı.

Aramalar sonucu Fazıl Çataloğlu'nun yanan evinin enkazında kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişinin cesedine ulaşıldı.

Çataloğlu'nun traktörü ise eve yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Elmayakası mevkisinde ormanlık alanda bulundu. Ekipler, traktörde incelemelerine devam ediyor.

Yanan iki ev arasında yaklaşık 50 metre bulunması nedeniyle jandarma, kundaklama ihtimali üzerinde duruyor.

Yangında çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanın da telef olduğu öğrenildi.

"Pazara hayvan satmaya gideceğini söylemiş ama gitmemiş"

Fazıl Çataloğlu'nun akrabası Hamdi Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok üzgün olduklarını, her yeri aramalarına rağmen aileyi bulamadıklarına belirtti.

Olayın peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Çolakoğlu, şunları söyledi:

"Sabah traktörle pazara hayvan satmaya gideceğini söylemiş ama gitmemiş. Şimdi o traktör de kayıp, aradık, bulamadık. Askerler arazide arama çalışması yapıyor. Arama sırasında Elmayakası mevkisinde 5 koyun canlı olarak bulunmuş. Bu koyunların satmak için pazara götürdükleri olduğunu düşünüyoruz. Traktörle başka bir yere mi gittiler, yoksa öldürülüp bir yere mi atıldılar? Ne yapıldı bilemiyoruz."

AA