Kastamonu Valisi Karadeniz'den yangınla ilgili açıklama!

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz "10 kişilik bir ekip çalışıyor. Jandarma Genel Komutanlığından gelen bir uzman ekip de çalışmaların içinde yer alıyor" dedi.

  • 5053
Kastamonu Valisi Karadeniz'den yangınla ilgili açıklama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nda iki evin tamamen yanmasıyla sonuçlanan olayda evlerden birinde yaşayan ve haber alınamayan 5 kişilik aileyi arama çalışmaları sürüyor.

Bürme köyünde, kış aylarında sadece Fazıl Çataloğlu ile ailesinin yaşadığı Kuzören Mahallesi'nde çıkan yangında Fazıl ile akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin tamamen yanmasının ardından, haber alınamayan 5 kişilik aileyi arama faaliyetleri devam ediyor.

Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün havanın kararması nedeniyle ara verdikleri çalışmalarını sabah saatlerinden beri sürdürüyor.

Jandarma ekipleri, ormanlık alanda Ankara'dan getirilen iz takip köpekleriyle arama tarama faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Bu arada haber alınamayanlardan Fazıl Çataloğlu'nun, birkaç gün önce akaryakıt istasyonuna gidip aracına benzin aldığı sırada güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde Fazıl Çataloğlu'nun, torunu Serdar ile istasyonda görevlilerle bir süre sohbet ettiği görülüyor.

"Ailenin fertlerinin nerede olduğu bilinmiyor"

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Kasım'da saat 16.50'de Merkez İlçe Jandarma Komutanlığına yangın ihbarı geldiğini söyledi.

İhbar üzerine ekiplerin olay yerine gittiklerini aktaran Karadeniz, "Ekiplerimiz iki evin yanmış olduğunu, evlerden birinin boş, birinin de 5 kişilik ailenin yaşadığını tespit ediyor. Bu aileden henüz haber alınmış değil. Enkazda yapılan aramalarda da bir insan cesedine rastlandı." dedi.

Enkazın en ince ayrıntısına kadar tekrar elden geçirildiğini belirten Karadeniz, "Bunun için 10 kişilik bir ekip çalışıyor. Jandarma Genel Komutanlığından gelen bir uzman ekip de çalışmaların içinde yer alıyor. Şu ana kadar 27 küçükbaş, bir de büyükbaş hayvanın yangında telef olduğu tespit edildi. Yangının nedeni henüz belli değil. Ailenin fertlerinin nerede olduğu bilinmiyor. Arama tarama çalışmaları devam ediyor. Soruşturmanın sonucunda bilgiler daha netleşecektir." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, yangında kundaklama ve terör şüphesi olup olmadığını sorması üzerine Karadeniz, "Tüm ihtimaller üzerinde duruluyor. İki evin yanmış olması böyle bir soruyu elbette ki akla getiriyor ancak olayın terör olayı olma ihtimali yok denecek kadar az. O konuda herkes rahat olsun." diye konuştu.

Olayın geçmişi

Kastamonu'nda önceki gün, Fazıl Çataloğlu ile akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin tamamen yanmasının ardından Fazıl ile eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çataloğlu'ndan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Fazıl Çataloğlu'nun yanan evinin enkazında torun Serdar Çataloğlu'na ait olduğu tahmin edilen bir cesede ulaşılmış, ceset, otopsi amacıyla Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Çataloğlu'nun traktörü ise evine 10 kilometre uzaklıktaki Elmayakası mevkisinde ormanlık alanda bulunmuştu.

AA