Kayıp ailenin aranmasına 24 gündür devam ediliyor

Kastamonu'da iki evin kullanılamaz hale geldiği yangının ardından 24 gündür ulaşılamayan Çataloğlu ailesinin 5 ferdini arama çalışmaları devam ediyor.

  • 1408
Kayıp ailenin aranmasına 24 gündür devam ediliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bürme köyüne bağlı Kuzören Mahallesi'nde 29 Kasım'da çıkan yangında evleri enkaza dönen Fazıl ile eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çataloğlu'nu arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı.

Fazıl Çataloğlu'nun torunu Serdar Çataloğlu'na ait olduğu tahmin edilen, yanan evin enkazında bulunan cesedin Ankara Adli Tıp Kurumundaki incelemesi ise sürüyor.

Bürme köyü sakinlerinden Rafet Mantaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı duyduklarında çok üzüldüklerini söyledi.

Bir an önce olayın aydınlanmasını istediklerini belirten Mantaroğlu, "Bizler de tedirginiz. 'Aynı olaylar bizim de başımıza gelir mi acaba?' diye korkuyoruz. Köylerimizde telefon çekmiyor. Gece korkudan dışarı çıkamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mantaroğlu, olayla ilgili pek çok sorunun halen cevaplanamadığına işaret ederek, "Aklımızda birçok soru var. Bunlar hırsız mı yoksa katil mi? Bu insanlar nasıl geldi, bu hayvanları nasıl aldı? Fazıl, uyanık birisiydi. Biri evinden hırsızlık yaparken onların yanına inmez. Birinden yardım ister ya da kendini savunmaya çalışır. Olayın bir an önce çözülüp suçluların cezalandırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinden Ahmet Çöp de köy merkezi ile Kuzören Mahallesi arasında yaklaşık 4 kilometre bulunduğunu kaydederek, "Birinin aracı bozulsa tanıdık ya da tanımadık fark etmez, hemen yardımcı olurdu. Köye gelip giderdi, görüşürdük." diye konuştu.

Çataloğlu ailesinin köyde sevildiğini anlatan Çöp, olaya anlam veremediklerini dile getirdi.

Olay

Fazıl Çataloğlu ile akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin 29 Kasım'da yanmasının ardından Fazıl ile eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çataloğlu'ndan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Çataloğlu'nun yanan evinin enkazında torunu Serdar Çataloğlu'na ait olduğu tahmin edilen ceset bulunmuş, otopsi amacıyla Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Fazıl Çataloğlu'nun traktörü ise evine 10 kilometre mesafedeki Elmayakası mevkisindeki ormanlık alanda bulunmuştu.

Olayla ilgili E.K. ve E.K. kardeşler ile A.Ş. tutuklanmış, zanlıların aileye ait büyükbaş hayvanların bir kısmını çalarak sattığı iddia edilmişti.