Kocasını Öldürmekten Yargılanan Kadın Serbest

Kastamonu'da anne ve babasının da yardımıyla kocasını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kadın, yargılandığı mahkemece serbest bırakıldı.

  • 671
Kocasını Öldürmekten Yargılanan Kadın Serbest
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KOCASINI ÖLDÜRMEKTEN YARGILANAN KADIN SERBEST 

Kastamonu’da anne ve babasının da yardımıyla kocasını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kadın, yargılandığı mahkemece serbest bırakıldı. 

İddiaya göre, geçtiğimiz Haziran ayında meydana gelen olayda, Kuzeykent Mahallesi Metehan Sokak üzerindeki Huzurkent Sitesi 2. Blok’ta ikamet eden Serkan A. (30), ziynet eşyaları yüzünden evde çıkan tartışma sonucu eşi Bilgehan A., kayınpederi Şerafettin İ. ve kayınvalidesi Ayşe İ. tarafından tüfekle vurulduktan sonra dipçik, levye ve sopayla başına aldığı darbelerle ağır yaralandı. Kapıyı kilitleyerek evden ayrılan Bilgehan A., babası ve annesi, ardından polise giderek suç aletleriyle birlikte teslim oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından evin oturma odasında kanlar içerisinde bulunan Serkan A. ise, kaldırıldığı Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Cinayet suçlamasıyla gözaltına alınan Bilgehan A. ile babası Şerafettin İ. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi, anne Ayşe İ. ise olayla ilgisi olmadığı gerekçesiyle mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Zanlıların avukatının Kastamonu Sulh Ceza Mahkemesi'ne sunduğu itiraz dilekçesi üzerine davada ilginç bir gelişme yaşandı. Dilekçeyi göz önünde bulunduran mahkeme, cinayeti sonradan üstlenen baba Şerafettin İ.'nin tutukluluğunun devamına, kızı Bilgehan A.'nın da denetimli serbestlik uygulaması kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi. Mahkemenin kararını öğrenen Serkan A.’nın ailesinin, anne Ayşe İ.'nin tutuksuz yargılanmasından sonra gelinleri Bilgehan A.'nın da tutuksuz yargılanması kararına tepki gösterdiği öğrenildi. Cinayetin tasarlanarak işlendiğini iddia eden aile, avukatlarıyla adliyeye giderek karara itiraz etti.