"Mahrem imamı" olduğu iddia edilen öğretmene 9 yıl hapis!

Örgütün "mahrem imamı" olduğu iddia edilen öğretmen 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı

  • 959
&quotMahrem imamı" olduğu iddia edilen öğretmene 9 yıl hapis!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında örgütün "mahrem imamı" olduğu iddia edilen 4 eski öğretmene, 6 yıl 3 aydan 9 yıla kadar hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuklu yargılanan eski öğretmenler E.V., Y.K., R.K. ve M.Ç. ile avukatı katıldı.

M.Ç., "ByLock" kullanmadığını iddia ederek, suçsuz olduğunu savundu.

Bir dönem Aktif-Sen üyesi olduğunu kabul eden M.Ç., "Farklı zamanlarda farklı nedenlerle, farklı sendikalara üye oldum. Aktif-Sen'in örgütle olan bağlantısını anladıktan sonra istifa ettim." dedi.

R.K. ise "mahrem imam" olduğu yönündeki iddiaları duyunca çok şaşırdığını belirtti.

Yaklaşık 14 aydır tutuklu bulunduğunu anlatan R.K., "Benim 'Hakan' kod adını kullandığım iddia ediliyor. Hayret içerisindeyim. Örgütün ne derneğinde ne sendikasında ne de bankasında varım. Böyle bir suçlamaya ne diyeceğimi bilmiyorum." diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasında, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, örgütün "mahrem imamı" olduğu iddia edilen R.K.'yi 9 yıl, E.V., Y.K. ve M.Ç.'yi 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.