Mantarcı Ateşi 25 Orman Yangınına Neden Oldu

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, sezonun başlamasıyla birlikte ormana mantar toplamak için giden insanların yaktığı ateş nedeniyle 25 orman yangınının meydana geldiğini söyledi.

  • 638
Mantarcı Ateşi 25 Orman Yangınına Neden Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MANTARCI ATEŞİ 25 ORMAN YANGININA NEDEN OLDU

(İHA) - Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, sezonun başlamasıyla birlikte ormana mantar toplamak için giden insanların yaktığı ateş nedeniyle 25 orman yangınının meydana geldiğini söyledi. 

Şahin, Kastamonu’da Ekim ayı içerisinde şuana kadar 25 orman yangının çıktığını belirterek, ormana mantar toplamaya giden insanların yaktıkları ateşi söndürmeden ayrılmamalarını istedi. Şahin, “Orman yangınlarının Ekim ayında bu denli yüksek olması dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Bu dikkatsizliğin öncelikli sebebi ise mantar toplamak için ormanlara gelen vatandaşlarımızdır. Ormanlara mantar toplamaya gelen vatandaşlarımız yaktıkları ateşi söndürmeden ayrılıyorlar ve bu durum da yangınlara neden oluyor. Ne yazık ki bu yangınlar halen devam ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız yaktıkları ateşi tamamen söndürmeden ormanlarımızdan ayrılmasınlar” dedi.